Tech 19 dec 2018 Noah Korevaar

YouTuber pakt pakketjesdief met briljante high-tech glitterbom

In Amerika is het vrij normaal om een pakketje op de veranda neer te zetten als de ontvanger niet thuis is. Helaas biedt dat dieven ook de mogelijkheid om diezelfde pakketjes mee te grissen. YouTuber en voormalig NASA-ingenieur besloot daar wat aan te gaan doen.

YouTuber bouwt briljante glitterbom

Mark Rober werd onlangs zelf slachtoffer van een pakketjesdief. Gelukkig had hij beveiligingscamera’s hangen, waarop duidelijk te zien was hoe de dief het pakketje stal. Toen hij naar de politie stapte, kreeg hij echter te horen dat de misdaad niet de moeite waard was om een onderzoek te starten.

Toen stond de YouTuber er dus opeens alleen voor. Gelukkig kon hij zijn NASA-skills in de praktijk brengen door de ultieme valstrik in elkaar te zetten. Hij ontwierp een pakket dat een potentiële dief onder de glitter zou bedelven wanneer het geopend werd.

Dat is nog relatief makkelijk om te realiseren, met wat springveren. Rober ging echter verder dan dat. Hij wilde de dief kunnen filmen wanneer de glitters zouden ontploffen. Het resultaat is een overdreven doch briljant meesterwerk waar hij maar liefst zes maanden aan heeft gewerkt.

Inclusief bewegingssensoren, wide-angle camera’s van vier smartphones en een GPS-sensor. Hij heeft zelfs een scheten-spray ingebouwd, zodat de dief het pakket weg zou gooien en hij zijn meesterwerkje opnieuw kon gebruiken.

Het moge duidelijk zijn dat Rober dit soort scenario’s vooral als een mooie uitdaging ziet om extra ver te gaan. De beste man bouwde onlangs op zijn populaire kanaal ook bizarre Super Soakers, innovatieve halloween-kostuums en futuristische dartborden. Het hoogtepunt is wat ons betreft echter toch echt de glitterbom, die je hieronder kunt bewonderen:

Reageer op artikel:
YouTuber pakt pakketjesdief met briljante high-tech glitterbom
Sluiten