Nieuwe Gmail-functie maakt e-mails lezen op iPhone en Android makkelijker

Apps Jeroen Kraak 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Gmail is een van de meest gebruikte e-maildiensten, vanwege het gebruiksgemak. Binnenkort wordt het ontvangen van een e-mail nog simpeler door een nieuwe functie die naar iPhones en Android-apparaten komt.

Als je Gmail op je iPhone of Android-apparaat gebruikt, zie je binnenkort een nieuwe functie verschijnen. Deze functie gaat het ontvangen van e-mails nog makkelijker maken, want er komt een vertaalfunctie aan.

Gmail op Android en iPhone krijgt een vertaalfunctie

Waarschijnlijk ontvang je regelmatig e-mails in andere talen, vooral in het Engels, omdat je mogelijk Engelstalige apps of websites gebruikt. Als je wat moeite hebt om alles te begrijpen, gaat Google je daarbij helpen door een handige vertaalfunctie.

Deze vertaalfunctie was al langere tijd beschikbaar als je e-mails verzond via Gmail in de browser, maar Google brengt de functie nu ook naar iPhones en Android-apparaten.

Zo werkt het

Vanaf nu rolt Google de functie uit. Dit betekent dat je in Gmail e-mails kunt vertalen uit meer dan 100 talen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op de banner te drukken die zich bevindt tussen de afzender en de e-mail.

Dit scheelt natuurlijk behoorlijk wat werk. Voorheen moest je jouw e-mail op Android of iPhone kopiëren en door een vertaal-app gooien. Dat kan natuurlijk wel, maar is behoorlijk omslachtig.

Gmail op iPhone en Android maakt ontvangen e-mails nog simpeler
Heel simpel. (Afbeelding: Google)

Vind je de functie echter afleidend en omslachtig? Dan kun je deze ook gewoon weer uitzetten. Hiervoor dien je naar de Instellingen in het Gmail-menu te gaan. Daar kun je de optie ook gewoon uitschakelen. Natuurlijk is deze via dezelfde instelling ook weer te activeren.

Als eerste komt de functie naar Android. De uitrol duurt zo’n 15 dagen. Op 21 augustus zijn ook de iPhone-gebruikers aan de beurt.

Nog meer functies die je helpen

Dit is zeker niet de enige functie die Gmail veel makkelijker maakt op iPhones en Android-apparaten. Het is bijvoorbeeld ook eenvoudig om een verkeerde e-mail ongedaan te maken nadat je al op verzenden hebt gedrukt. Dit is makkelijk terug te draaien gedurende een korte tijd. Handig als je net te laat doorhebt dat er een fout in de e-mail staat.

Heb je juist veel last van spam in Gmail op Android en iOS? Dit is makkelijk te voorkomen. Hoe je dat precies doet, hebben we in dit artikel voor je beschreven.

Google Gmail vs Microsoft Outlook: wat is de beste e-maildienst in 2023?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen