Jelle van Es
Jelle van Es Apps 24 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Gmail en Chrome als standaard op je iPhone? Apple overweegt het

Wanneer je gebruik maakt van een iPhone, dan zul je wel weten dat de standaard-browser Safari is en dat je voor je email terecht komt bij Mail. Voor velen gebruikers is dat meer dan genoeg. Er zijn echter hen die liever alternatieven als Gmail en Chrome gebruiken. In de toekomst zou je die apps als standaard kunnen instellen.

Dat is wat website Bloomberg stelt op basis van bronnen binnen Apple. Daarmee zou Apple inspelen op de kritieken van consumenten en voornamelijk mededingingsautoriteiten. Die willen dat je de keuze hebt om Chrome en Gmail als standaard app in te stellen.

Chrome en Gmail straks als standaard op je iPhone

Wanneer je dan straks een iPhone uit de verpakking haalt, moet je nog steeds de apps van Gmail en Chrome los uit de App Store downloaden. Maar wanneer dat is gedaan is, zou je de mogelijkheid krijgen om die apps als standaard in te stellen. Als je nu een link naar een email of een link naar een browser opent, dan opent standaard Mail of Safari. Met de aanpassing zou je dus de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de alternatieven, zoals Chrome en Gmail.

Mail van ome Google (Afbeelding: Google)

En het blijft niet alleen bij de iPhone. Ook bij de Homepod moet het in de toekomst mogelijk worden om een third-party app zoals Spotify als standaard in te stellen. Momenteel wordt enkel gebruik gemaakt van Apple Music om direct op de Homepod af te spelen. Wanneer je Spotify wil gebruiken, dan moet je gebruik maken van een ander apparaat om naar de Homepod te streamen. Als die aanpassing daadwerkelijk wordt doorgevoerd, dan zou het mogelijk zijn om via Siri Spotify de opdracht te geven om een bepaald lied te spelen. Met iOS 13 is al de mogelijkheid in Siri gestopt om gebruik te maken van third party apps. Toch wordt nog altijd de voorkeur gegeven aan de apps van Apple zelf. Over de beperkte ondersteuning van third party apps in Homepod is iets waar de Europese Commissie eerder al kritiek op uitte. En dat kan dus de reden zijn dat Gmail en Chrome straks ook meer ruimte gaan krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gmail en Chrome als standaard op je iPhone? Apple overweegt het
Sluiten