Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Gmail krijgt een briljante, nieuwe functie voor de zoekmachine op het web

We hebben er dagelijks mee te maken: iets niet kunnen vinden binnen Gmail, om uiteindelijk de zoekactie te staken. Maar dat hoeft straks niet meer, omdat Google een briljante, nieuwe functie voor de zoekmachine binnen de e-maildienst gepresenteerd heeft: chips.

Naast cookies krijgen we straks dus ook te maken met een andere lekkernij als we met de e-maildienst bezig zijn. De chips moeten het zoeken een stuk overzichtelijker maken. Helemaal als je bijna verdwaalt in de wirwar van overeenkomende namen of e-mailonderwerpen, om nog maar te zwijgen over de vele soorten bestanden en bestandsnamen die via e-mail verzonden worden. Het kan allemaal een stuk gemakkelijker, moet Google gedacht hebben, en daarom is er straks dus een extra zoekfunctie beschikbaar voor iedereen.

Zoeken in Gmail met chips

Met de chips moet het straks dus gemakkelijker worden te vinden wat je zoekt, door het sorteren en filteren van e-mailberichten. In een blogpost legt Google het als volgt: “Je zoekt bijvoorbeeld op de naam van een collega en kunt vervolgens de zoekopdracht versmallen door meteen op bestandstype of binnen een bepaalde tijdsframe te zoeken. Ook kun je filteren op specifieke resultaten, zoals agenda-items.

Gmail met chips. (Afbeelding: Google)

De nieuwe chips voor Gmail kun je zien in de afbeelding hierboven. Je moet even goed kijken, maar onder de zoekbalk zie je verschillende tabbladen staan. Wanneer je een zoekdracht invult en vervolgens op de tabbladen tapt, dan vind je mogelijk sneller waar je naar op zoek bent. De ervaren Gmail-gebruiker weet waarschijnlijk al heel goed hoe die verschillende filters gebruikt voor de beste zoekresultaten, maar met dergelijke knoppen en deze interface, moet het voor iedereen gemakkelijker worden om te vinden wat die zoekt.

Het enige wat je hoeft te doen voor de nieuwe mogelijkheden, is wachten totdat Google de nieuwe zoekopties voor iedereen uitrolt. G Suite-gebruikers krijgen de update als eerste, maar daarna zijn de normale gebruikers aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gmail krijgt een briljante, nieuwe functie voor de zoekmachine op het web
Sluiten