Tech 12 feb 2019 Jelle van Es

Gmail krijgt straks een uitgebreider ‘right-click’-menu

Gmail is één van de populairste accounts wanneer het aankomt op het maken van een makkelijk emailadres. Maar echt heel erg handig werkt de service niet. Zo is het in ellenlange mail-conversaties soms lastig om te zien wat je nou precies hebt afgesproken. Ook is het navigeren niet heel erg handig. Snel een optie voor een mail door gebruik te maken van je rechtermuisklik zit er niet bij. Althans, op dit moment. Binnenkort komt daar verandering in met een uitgebreider ‘right-click’-menu.

Gmail krijgt een uitgebreid ‘right-click’-menu

Als je nu in de service de rechtermuis gebruikt, dan heb je de keuze om de email te archiveren, hem als gelezen of ongelezen te markeren of gelijk te verwijderen. Straks krijg je meer opties en kun je veel sneller bepalen wat je wilt doen met een mail.

Gmail

Zo kun je straks via het menu snel reageren op een email zonder er eerst op hoeven te klikken. Of je stuurt hem makkelijk door. Verder is er een reply all optie of kun je hem snel in een bepaalde map stoppen. Op die manier ben je veel effectiever in je Gmail-gebruik en kun je dus sneller door al je emails gaan.

De functies die je krijgt zijn overigens niet belachelijk indrukwekkend. Het is meer zo dat het eigenlijk gek is dat het er nog niet in zat, want het is eigenlijk gewoon normaal dat je op die manier kunt navigeren. Het duurt nog eventjes voordat je er daadwerkelijk mee los kan. Als je een G Suite-user bent, dan zou je er vanaf vandaag al mee los kunnen gaan. Ben je een gratis gebruiker, dan zou het ongeveer tot en met 22 februari kunnen duren voordat jij ook de nieuwe mogelijkheden hebt.

Wil je meer lezen over Gmail en wat daar allemaal rondom speelt? Bekijk dan hier ons overzicht.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gmail krijgt straks een uitgebreider ‘right-click’-menu
Sluiten