Google leest je mails niet meer, maar derde partijen wel

Na de schandalen met Facebook en Cambridge Analytica en helemaal na de invoeren van de nieuwe Europese privacywet, zou je denken dat bedrijven zich nu strikt aan de regels houden met betrekking tot de privacy van gebruikers. Dat lijkt helaas toch nog niet helemaal het geval te zijn. Zo worden je Gmail berichten niet meer door Google’s medewerkers gelezen. Google doet er echter niks tegen als apps die aan je Gmail verbonden zijn dat wel doen.

Emails lezen geen big deal

Het is sowieso schokkend dat een bedrijf zou denken dat het ok is om mails van gebruikers te lezen, maar het schokkende is dat ze het ook niet eens een big deal lijken te vinden. Volgens de Wall Street Journal zouden Return Path, INC. en Edison Software ronduit hebben toegegeven dat hun werknemers de mails van gebruikers lezen. Ook bij Microsoft en Yahoo zou het er niet helemaal netjes aan toe gaan. Uiteraard zouden de bedrijven dat doen voor de gebruikers zelf, zodat de service verbeterd kan worden.

Gmail

Google dwingt privacyregels niet af

Veel apps die vinden dat ze je mails mogen lezen vragen daar niet expliciet toestemming voor. Ze beargumenteren dat het valt onder de gebruikersovereenkomst, welke gebruikers toch niet lezen. Hoewel Google nu met zijn eigen werknemers op het rechte pad lijkt te zitten, lijkt ook de techgigant het hele gebeuren niet zo spannend te vinden. Ontwikkelaars geven aan dat, hoewel er email privacyregels zijn, ze nog nooit ervan hebben gehoord dat Google deze ook daadwerkelijk afdwingt.

email

Gmail masterplan

Google lijkt het bewaren van de privacy in handen van de gebruikers zelf te leggen. Blijkbaar is het aan jou om per app te bekijken of ze je Gmail emails lezen, hoewel Google medewerkers het zelf niet eens meer mogen. Het lijkt erop dat als je niet wilt dat je mails gelezen worden, je beter geen apps kunt koppelen aan je Gmail account maar Gmail alleen direct moet gebruiken. Misschien was dat al die tijd al het plan diabolische plan van Google.

Nu Google geen mails meer zou lezen, lijken ze zich te richten op het verzamelen van andere informatie. Namelijk over de aarde zelf. Google Earth heeft een nieuwe feature gekregen en laat je nu echt alles meten.

Slashgear

Reageer op artikel:
Google leest je mails niet meer, maar derde partijen wel
Sluiten