Gmail-gebruikers hebben last van gaten in spamfilter

Gebruik je Gmail? Dan heb je het wellicht al gemerkt. In je inbox kan meer spam voorkomen dan normaal. Dit komt door problemen bij de spamfilter in de e-mailservice van Google.

Een spamfilter is natuurlijk hartstikke fijn om je e-mailbox te beschermen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een e-mail van een Nigeriaanse prins of een vrouw die in gebrekkig Nederlands vertelt dat ze jou helemaal ziet zitten. Normaal doet Google dit prima in Gmail, maar het ging de afgelopen tijd ietsjes minder. Hierdoor kon er zomaar rotzooi terechtkomen tussen jouw normale mail.

Spam kwam in de inbox van Gmail-gebruikers

Verschillende gebruikers meldden op Twitter hun problemen met Gmail. Ze waren verbaasd dat ze een aantal bijzondere e-mails kregen. Normaal zie je dat soort onderwerpen alleen maar in de spam-map. Als er echter iets misgaat in het algoritme van de dienst, kan er echter het een-en-ander doorheen glippen. Andere gebruikers klaagden over mails die met vertraging verzonden of ontvangen. Soms verdwenen er zelfs e-mails uit de Gmail-inbox.

Problemen zijn weer opgelost

Gelukkig lijken alle problemen in Gmail weer opgelost. Google laat in een statement aan Android Police weten dat er een probleem was dat een klein aantal promotionele e-mails en spam in de inbox belandde. De spamfilters blokkeerden volgens de internetgigant wel malware en de meest erge spam. Ook de linkprotectie werkte volgens Google gewoon. Over de mogelijk aanvullende problemen doet Google geen uitspraken.

“We hebben geen reden om aan te nemen dat hierdoor accounts zijn gehackt. Al je een verdacht e-mail opmerkt, raden we je aan deze als spam te melden. Bezoek ons helpcentrum voor meer informatie over het melden van Spam,” laat Google aan de website weten.

Reageer op artikel:
Gmail-gebruikers hebben last van gaten in spamfilter
Sluiten