Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 apr 2018

Nieuwe features en redesign: zo ziet Gmail er binnenkort uit

Gmail ziet er al jaren bijna exact hetzelfde uit. Dat is ook een deel van de aantrekkingskracht: simpel, en clean. Anno 2018 is het echter hoog tijd voor een flinke facelift. Google heeft aangekondigd dat Gmail zeer binnenkort een flink redesign krijgt.

Eerste voorproefje redesign en nieuwe features Gmail

Maar ja, hoe gaat dat eruit zien? Gelukkig hoeven we geen geduld te hebben, want een betrouwbare bron heeft screenshots gelekt. Material Design komt nog beter tot zijn recht met veel ruimte, strakke randen en ronde knoppen.

Overigens blijft het niet enkel bij een nieuw design. De grote update brengt ook een aantal nieuwe slimme features met zich mee. Denk aan de mogelijkheid om mails te snoozen, of te kiezen uit slim samengestelde automatische antwoorden.

Gmail redesign

Op basis van de context geeft Google je dan verschillende opties. Hoe goed (en of) dat in het Nederlands gaat werken, blijft een kwestie van afwachten. Gebruikers van Google’s slimme email-client Inbox konden al langer gebruik maken van de eerder genoemde functies.

Agenda en To Do’s

Nu maakt de zoekgigant echter de inbox van het grote publiek ook een stuk slimmer. Aan de zijkant is nu ruimte vrijgemaakt voor een balk met andere apps en plugins, zoals Google Keep en Google Docs. Zo kun je nog sneller wisselen tussen de diensten van de techgigant. Ook kun je bijlages nu direct binnen je email bekijken. Ook spreadsheets.

Gmail redesign

Wat ook opvalt, is de prominente plek die Tasks krijgt. Dat is de to do-lijst van Gmail, die nu weggestopt zit. De kans is dus groot dat die feature je nog nooit is opgevallen. Binnen het nieuwe design kun je op een toegankelijke manier je to do’s bijhouden, je taken voor de dag. Hetzelfde geldt voor je agenda.

Hiermee wordt Gmail dus meer dan een simpele email-inbox. De productiviteitsfactor wordt flink opgevoerd. Het brengt een flink aantal diensten samen, wat vooral op bijvoorbeeld Chromebooks ideaal is.

Gmail redesign

De komende maanden worden naar verluidt de eerste gebruikers toegelaten tot een bèta. Hoe die selectie wordt gemaakt, is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk horen we meer tijdens Google I/O, een jaarlijkse conferentie die in mei plaats vindt.

Tot dan moeten we het dus nog even met het huidige design doen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste te weten wanneer je met het redesign aan de slag kunt!

 

 

Reageer op artikel:
Nieuwe features en redesign: zo ziet Gmail er binnenkort uit
Sluiten