Ilona Braam
Ilona Braam Tech 8 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Smart Compose: Gmail gaat binnenkort jouw mails schrijven

Vandaag is een spannende dag voor Google fans. Het jaarlijkse I/O evenement is namelijk van start gegaan en op deze eerste dag is er al van alles gepresenteerd. Het ziet ernaar uit dat Google ons meer dan ooit gaat helpen met onze communicatie. Zo is er een slimmere autocomplete op komst die je mails voor je schrijft. Dus voor die paar keren dat je in Gmail bezig bent, hoef je het niet eens zelf te doen.

Smart compose: nog slimmere antwoorden

Onlangs kregen we al allerlei updates in Gmail, maar overduidelijk was Google nog helemaal niet klaar met het emailprogramma. Binnen de komende paar weken krijgen we namelijk Smart Compose, wat een soort uitbreiding is van Smart Replies. Hierbij wordt machine learning gebruikt om je te helpen tijdens het typen.

Terwijl je bezig bent krijg je suggesties voor bepaalde zinnen, die je zou kunnen gebruiken in je mail. Mocht er iets nuttigs tussen zitten, kun je met tab het voorstel gebruiken. De AI erachter werkt op de achtergrond, zodat je op zich verder niks hoeft te veranderen aan wat je gewend bent.

Minder spellingsfouten in Gmail

Deze nieuwe feature zou je niet alleen tijd besparen, maar volgens Google zorgt het er ook nog voor dat je veel minder spellingsfouten en grammaticale fouten maakt. Dus je hoef én minder te doen én je doet het ook nog beter dan ooit. Smart Compose helpt je ook met het afsluiten van je mails en kan daarvoor ook de context herkennen. Als het bijvoorbeeld vrijdag is, zou de feature voor kunnen stellen om je mail af te sluiten met “fijn weekend“.

Google Smart Compose feature Gmail

Het klinkt alsof het leven binnenkort een stuk makkelijker wordt en we praktisch nooit meer uit onze luie stoel hoeven te komen. Gelukkig zijn er workouts die we in de betreffende luie stoel kunnen doen, zodat het niet uit de hand loopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Smart Compose: Gmail gaat binnenkort jouw mails schrijven
Sluiten