Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Digital 10 december 2019

Je e-mails vanaf nu te e-mailen in Gmail (snap jij het nog?)

Google heeft een update klaar staan voor Gmail. Die maakt het mogelijk om gemakkelijk e-mails aan je e-mails toe te voegen. Precies, een soort mail-inception dus.

Wie op dit moment een mail aan een mail wil toevoegen, moet die eerst downloaden. Dat hoeft na de update niet meer.

Gmail laat je mails als bijlage toevoegen

Een aantal verschillende mails in Gmail doorsturen aan één persoon is op dit moment een beetje omslachtig. Daar brengt de laatste update van de mailservice verandering in. Die biedt een nieuwe manier om mails aan een mail toe te voegen, zonder die eerst te hoeven downloaden en kopiëren. Wil je bijvoorbeeld een bericht aan een collega sturen met in de bijlage alle informatie die je hebt over een project? Dan kun je de mails die je wilt toevoegen nu gewoon slepen naar de mail waar je ze in wil versturen.

Het is heel simpel: selecteer de aparte mails die je als bijlage wilt toevoegen, en sleep ze naar de mail die je open hebt staan. Een andere optie die Gmail biedt is om ze te selecteren en in het menu boven in de balk te kiezen ze als bijlage te versturen.

Gmail dark mode
Bron: ANP. Photo by: Fabian Sommer/dpa (Afbeelding: ANP. Photo by: Fabian Sommer/dpa)

Het einde van onoverzichtelijke threads

Het doorsturen van mails kan door een mail door te sturen waardoor een zogenaamde thread ontstaat. Dat werkt oké, alleen eindigen deze thread vaak als een stapel onoverzichtelijke mails waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. De nieuwe functie in Gmail maakt een einde aan de noodzaak om een nieuwe thread te starten.

Google laat in de aankondiging van de update weten dat de mails als bijlagen .eml bestanden zullen worden. Daarnaast kun je zo veel mails toevoegen in als bijlage als je wilt. En open je een mail die aan een bijlage is toegevoegd? Dan opent die in een apart scherm.

Gmail logo
(Bron: Google) (Afbeelding: Google)

De nieuwe functie is beschikbaar voor alle Gmail-gebruikers vanaf 9 december. Het uitrollen van de functie kan echter een dag of 15 duren, wat betekent dat je er voor het einde van het jaar gebruik van kunt maken.

Reageer op artikel:
Je e-mails vanaf nu te e-mailen in Gmail (snap jij het nog?)
Sluiten