Digital 12 feb 2019 Ilona Braam

Rechts klikken in Gmail levert je binnenkort veel meer op

Behoorlijk wat mensen gebruiken Google’s Gmail suite om mee te mailen en over het algemeen werkt de mailservice ook redelijk goed. Er is echter altijd nog wel ruimte voor verbeteringen en gelukkig ziet ook Google dat in. Op het moment wordt er dan ook een update uitgerold, die er voor zorgt dat rechts klikken op een mailtje je een stuk meer nuttige opties oplevert.

Van vier naar twaalf opties

Als je nu rechts klikt op een mailtje krijg je vier opties om uit te voeren. Je kunt het mailtje namelijk verplaatsen naar een tabblad, archiveren, markeren als ongelezen/gelezen of hem verwijderen. Dat kan natuurlijk beter en met de nieuwe update krijg je er een hele reeks aan nieuwe opties bij, die eigenlijk allang doorgevoerd hadden moeten worden. Zo krijg je bijvoorbeeld binnenkort ook de optie om de mail meteen te beantwoorden, om een antwoord aan alle geadresseerden te sturen of om de mail door te sturen.

Gmail
Foto: The Verge

Aan het oude groepje van opties is het na de update ook mogelijk om het mailtje te snoozen voor later. Verder zul je mails nog verplaatsen, labelen en muten. Als laatste kun je er ook nog voor kiezen om alle mails van de desbetreffende verzender op te zoeken of om de mail in een nieuw venster te openen.

Uitrol Gmail update

Zoals we al zeiden krijg je dus een hele rij aan nieuwe opties en dat werkt een stuk fijner. Het kan namelijk een stuk efficiënter zijn om allerlei acties al uit te kunnen voeren nog voordat je de mail hebt geopend. De update is al uitgerold voor Rapid Release gebruikers en op 22 februari zijn ook Scheduled Release gebruikers aan de beurt. Er is verder nog niks gezegd over wanneer gratis gebruikers de uitrol kunnen verwachten, maar waarschijnlijk zal dat binnen de komende paar dagen gaan gebeuren. Onlangs kwam Google ook al met een Gmail redesign en nieuwe features voor Android en iOS gebruikers.

The Verge

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rechts klikken in Gmail levert je binnenkort veel meer op
Sluiten