Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 28 mei 2020

Gmail rolt nieuwe functie uit: meer controle over de looks van je inbox

Er zijn een hoop toffe functies te vinden in Gmail. Functionaliteiten waarmee jij de maildienst helemaal eigen kan maken. Het enige probleem is alleen, dat het best wel een klus kan zijn om het ook daadwerkelijk te fixen.

Daar brengt Google gelukkig verandering in. Het bedrijf heeft het makkelijker gemaakt voor gebruikers om Gmail niet alleen in te richten, maar er ook uit te laten zien zoals zij dat zelf zouden willen.

Meer controle over Gmail

Google heeft Gmail, zijn eigen e-maildienst, van een update voorzien. Het bedrijf introduceert een snelmenu, waarmee jij als gebruiker uit de voeten kan. Dit menu biedt een verzameling aan opties aan, waarmee jij de uitstraling van je inbox kan aanpassen. Zonder ook maar één seconde de pagina te hoeven vertalen. Een uiterst lekkere verbetering ten opzichte van de vorige aanpak. Maar wat kan je er precies mee doen?

Het menu biedt verschillende opties aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de hoeveelheid informatie die getoond wordt te bepalen. Je kan kiezen tussen standaard, comfortabel en compact. Het zorgt er ook voor dat jij kan kiezen wel e-mails prioriteit hebben in je inbox. Daarnaast laat een andere optie het toe om voorvertoningen van mails te tonen. Op die manier hoef jij de mail niet te openen, om te zien wat er in staat.

Google Gmail functies
Zo gaat het snelmenu eruit zien (Afbeelding: Google)

Het is een eerste stap, maar de warboel is daarmee nog niet direct opgelost. Zo moet je nog steeds door lijst vol instellingen ploeteren om, bijvoorbeeld, automatisch antwoorden in te schakelen. Wel brengt Google je in Gmail, door middel van een link in het Quick Menu, er sneller naar toe. Maar de instellingen moeten nog wel op de oude plek ingesteld worden.

De uitrol is niet alleen begonnen voor persoonlijk Gmail-accounts, maar ook zeker voor zakelijke G Suite gebruikers. Zie je het snelmenu, dat standaard is ingesteld, nog niet dan zal je nog even moeten wachten. Als je op dit moment nog geen toegang hebt, zal je bij de groep zitten die de update pas vanaf 22 juni krijgt.

Reageer op artikel:
Gmail rolt nieuwe functie uit: meer controle over de looks van je inbox
Sluiten