Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Fotografie 18 jul 2015

Gnarbox is de ideale schakel tussen je spiegelreflexcamera en smartphone

Goed nieuws voor fotografen of filmers! Je kunt je computer over een tijdje thuislaten. Op Kickstarter wordt op dit moment een apparaat gecrowdfund dat al je beeldmateriaal opslaat. Daarna kun je de footage bewerken via je smartphone; geen computer nodig!

Wat is een Gnarbox?

De Gnarbox werkt als een computer, maar gebruikt je smartphone als interface via een iOS- (en binnenkort ook Android-)app. Zo is een scherm niet nodig, en kan het doosje erg compact blijven!

Als je camera er voor geschikt is kun je je beelden draadloos naar de Gnarbox verzenden. Het is ook mogelijk om dit met je USB-kabelt of SD-kaartje te doen. Vervolgens check én bewerk je je beelden in de smartphone-app. Via je phone kun je ze vervolgens ook delen via sociale media.

De Gnarbox heeft 128GB (flash-)opslagruimte om je foto’s en video’s op te bewaren. Het bewerken doet het apparaat met 4GB werkgeheugen, een quad-core processor (2,2GHz) en een 8-core GPU. Gnarbox is niet alleen véél kleiner dan een laptop, hij is ook een stuk degelijker. Het apparaatje is goed bestand tegen extreme omstandigheden, en stof- en waterdicht (tot een diepte van één meter).

Na een dag surfen met je GoPro, of fotograferen, kun je dus in de trein al beginnen met het bewerken van je beelden! Enorm handig, en ook niet zo gek duur. De Gnarbox kost ongeveer 137 euro, waarschijnlijk wordt het device in maart 2016 geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gnarbox is de ideale schakel tussen je spiegelreflexcamera en smartphone
Sluiten