GoBoat: Verhuur als particulier eenvoudig je boot aan anderen

De zomer is alweer een tijdje in volle gang en we mogen niet klagen. De zon schijnt met grote regelmaat en wij vertoeven dan ook veel avonden op het terras, park of balkon. Maar helaas niet op een boot. Die kunnen we simpelweg nog niet betalen. Nu kunnen we in de stad redelijk eenvoudig een boot huren, alleen zijn dit vaak niet de mooiste. Daarnaast kost dit gauw rond de vijftig euro per uur. Dat kan dus anders. En dankzij concepten zoals Airbnb is er genoeg inspiratievoer. De drie jonge Nederlandse ondernemers Quinten Hoogeboom (27), Tijmen Brommet (31) en Robin Doezie (25) hebben zich dan ook door Airbnb laten inspireren en zijn GoBoat gestart. Een dienst waarmee je als particulier eenvoudig je boot aan anderen kunt verhuren. Ook toeristen hoeven hierdoor niet meer in zo’n rondvaartboot te stappen, maar kunnen zelf het avontuur aangaan. En dat voor een prima prijs.

goboat-want-1

 
Het werkt simpel. Als verhuurder meld je een boot aan, je geeft hem (of haar) een naam, je beschrijft ‘m in één zin en geeft aan hoeveel personen erop kunnen. De locatie van de boot is ook handig om te vermelden en moet je een dagprijs opgeven. Tip: Zet er een aantal mooie foto’s bij, want beeld spreekt nou eenmaal. Als huurder kun je door het assortiment boten scrollen; heb je er één gevonden dan kun je ‘m voor een bepaalde dag reserveren. Easy, right?!

Het aanbod van GoBoat is de laatste maanden aardig gegroeid en is divers te noemen. Denk aan sloepen, kajuitboten en jachten met of zonder schipper. En ze liggen niet alleen in Amsterdam. Ook op plekken zoals Maastricht, Loosdrecht en Sneek worden al boten aangeboden. Het contact via verhuurder en huurder loopt via GoBoat en zij regelen ook de betaling. Op dit moment zijn de verhuurders nog niet via het platform verzekerd zodat ze borg kunnen vragen. Dit moet snel anders dus zijn de jonge ondernemers in gesprek met verzekeraars om de verhuurder meer zekerheid te geven.

Als je deze zomer nog graag een dag met een boot wil varen of wil je jouw boot graag verhuren check dan hier GoBoat.