Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 18 jun 2018

GoCube is een moderne versie van de Rubik’s Cube

De Rubik’s Cube is één van de bekendste speeltjes/puzzels ter wereld. Sinds de jaren zeventig zijn hele generaties met het ding opgegroeid en zijn er mensen die binnen een paar seconden een in de war gemaakte Rubik’s Cube weer normaal kan krijgen. En nu komt de GoCube. In de basis een gewone Rubik’s Cube, maar dan met technologie die het mogelijk maakt om hem te koppelen aan smartdevices en meer.

Maak kennis met de GoCube

Momenteel wordt er een Kickstarter-campagne gehouden voor de GoCube, waar de doelen met nog 53 dagen te gaan ruim zijn gehaald. Dat betekent dus dat de GoCube daadwerkelijk op de markt komt.

Met de GoCube kun je verschillende dingen doen. Voor de beginners heb je de mogelijkheid om de verschillende kleine kneepjes van het vak te leren, door stappen op je smartdevice te volgen.

Omdat de GoCube direct gekoppeld is aan dat device, ziet de app hoe je cube in elkaar zit en welke stappen je moet nemen om de puzzel op te lossen. Handig dus als je volledig vast zit en geen zin hebt om de stickers van de vakjes af te halen en ergens anders op te plakken.

GoCube

Ben je wat meer geoefend, dan heb je de mogelijkheid om het op te nemen tegen vrienden of vreemden wereldwijd. Je kunt daarbij real-time zien hoe jouw GoCube in elkaar zit en waar de tegenstander zich bevindt. Via leaderboards kun je dan aan de hele wereld laten zien hoe goed je bent.

GoCube

Heb je geen zin om jezelf tegen anderen voor schut te zetten, dan heb je ook nog de optie om het op te nemen tegen de computer. Op die manier kun je dus ook nog je vaardigheden verbeteren. Het device gaat zo’n zestig euro kosten en moet in maart volgend jaar afgeleverd worden bij de backers. Meer over de Rubik’s Cube vind je hier.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
GoCube is een moderne versie van de Rubik’s Cube
Sluiten