Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jan 2019

GoCycle GX is de snelst opvouwbare elektrische fiets

De GoCycle GX valt niet meteen op door een sportief of stoer design, zoals wel het geval is bij onze favoriete ebike. Toch moet je de bolide van het Londense Karbon Kinetics niet onderschatten.

GoCycle GX: elektrische opvouwbare fiets

De opvouwbare GoCycle GX is namelijk de droom van elke commuter. Althans, op papier in ieder geval. Deze onlangs aangekondigde elektrische fiets is op meerdere vlakken innovatief.

Karbon Kinetics heeft namelijk een wereldwijde primeur te pakken. De GoCycle GX is ‘s werelds eerste fiets met een uit magnesium gegoten frame en wielen.

Het Britse bedrijf is het geesteskind van Richard Thorpe, voormalig Design Engineer bij McLaren. Oftewel, iemand met een indrukwekkend CV.

GoCycle Elektrische fiets

“‘S werelds beste elektrische fiets”

De beste man is dan ook zeer ambitieus. Thorpe wil ‘s werelds beste elektrische fiets maken. Met de GoCycle GX richt de ontwerper zich vooral op de commuter. Huis-werk verkeer dus.

Je kunt de compacte fiets volgens de makers binnen tien seconden in én uitvouwen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar de eerste reviews zijn al zeer positief. Scheelt toch weer gedoe op het station!

GoCycle Elektrische fiets

Het innovatieve hebbeding is verkrijgbaar voor 3200 euro. Dat klinkt als een pittig prijskaartje, maar vergeet niet dat we het over een elektrische fiets hebben. Bovendien is magnesium milieuvriendelijker dan carbon. Je kunt nog deze lente op de GoCycle GX rondrijden.

De fiets heeft achtervering, een 300Wh accu en torque sensing. Dat komt erop neer dat de motor je meer ondersteuning geeft naar mate je harder trapt. De 250W motor is subtiel in het voorwiel verstopt. Het totale gewicht van de GoCycle GX komt neer op zo’n 16 kilo. De accu is binnen 7 uur volledig opgelden en biedt tot 60 kilometer trapondersteuning.

The Prologue

Reageer op artikel:
GoCycle GX is de snelst opvouwbare elektrische fiets
Sluiten