Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 apr 2018

God of War Review: zo enorm goed

Als je een PlayStation 4 in je bezit hebt, dan heb je geen slecht jaar tot nu toe. Naast fantastische multiplatform-games als Dragon Ball FighterZ, Monster Hunter World en Far Cry 5, heb je ook al kunnen genieten van de Shadow of the Colossus-remaster, Ni No Kuni 2 en Yakuza 6. Stuk voor stuk goede titels die we je van harte kunnen aanraden. Mocht je echter paar halfjaar maar één game willen kopen, dan kun je al die voorgaande games gelijk weer vergeten. God of War is nu uit en dit is niet alleen de beste PlayStation 4-game van dit moment. Het heeft alle potentie om de beste game van het jaar te zijn.

God of War Review

De God of War-reeks heeft eigenlijk altijd wel goede games voortgebracht. Elk deel speelde zich af in de Griekse mythologie en gaf je de mogelijkheid om als Kratos als een bezetene in te hakken op iedereen die je in de weg stond.

Het was een game met een overdaad aan geweld en dikke bossfighters. De nieuwe God of War doet het een beetje anders. Hoewel je nog steeds met Kratos speelt en er flink geknokt wordt, is er veel meer diepgang.

Kratos wordt namelijk bijgestaan door zijn zoontje Artreus, die Kratos een meer menselijk karakter geeft en laat zien hoe lastig hij het vindt om een vader te zijn. Verder is de Griekse mythologie ingewisseld voor een Noorse, wordt er gebruik gemaakt van een ander camerastandpunt, zijn er meer puzzels en diverse RPG-elementen. Dit zijn daarbij de sterkste punten van God of War.

God of War

God of War is een visueel spektakel

Het is ongeveer een jaar geleden dat we met Horizon Zero Dawn de eerste game voorgeschoteld kregen die echt liet zien wat de meerwaarde was van een PlayStation 4 Pro met een 4K televisie en HDR.

Als je nog een reden nodig hebt om zo’n setup te halen, dan vormt God of War die reden. De game ziet er zo waanzinnig goed uit en met name de lichteffecten maken indruk. Het is jammer dat de framerate niet altijd even lekker loopt, maar qua details en grootsheid maakt de game heel veel indruk.

God of War

Vechtsysteem is top

Toch zul je niet heel veel tijd hebben om op plekken stil te staan en te genieten van de schoonheid van de wereld. God of War is nog altijd een game waarbij je meer dan eens moet gaan knokken. En het vechtsysteem is fijn.

Je hebt een tweetal standaard aanvallen, kunt gebruik maken van speciale aanvallen, met je schild aanvallen blocken of juist wegduiken en je hebt tot slot nog Artreus, die je op commando pijlen kan laten afvuren.

Elk gevecht boeit, of het nou om een groepje met normale vijanden gaat of één van de diverse bossfights die ook in dit deel schitteren. Ik was keer op keer blij dat ik kon knokken.

gamereleases van week 16

Artreus zorgt voor meer diepgang

Artreus is er niet alleen om je tijdens de gevechten bij te staan, hij zorgt er ook voor dat het verhaal veel meer diepgang kent. Vroeger was Kratos een boze vent die alles en iedereen wilde afmaken.

Hij is nog steeds boos, maar probeert tegelijkertijd er ook voor te zorgen dat Artreus veilig blijft. En tijdens de reis hoopt hij een sterke man van hem te maken.

Dat gaat niet altijd even goed, omdat Kratos weinig tactvol is, maar hij probeert het wel en dat maakt hem als personage zoveel interessanter als hiervoor.

God of War

Veel vrijheid

God of War kent een duidelijk hoofdverhaal met telkens een nieuw doel. En het is fijn dat de game je een duidelijk pad geeft, waardoor je telkens voortgang boekt. Maar ik raad je aan om zeker ook verder te kijken.

Er zijn veel zijpaden die leiden naar schatten of zelfs naar diverse zijmissies. En die zijn meer dan eens behoorlijk groot. Daarmee is God of War een stuk langer dan zijn voorgangers en heb je na het uitspelen van de game genoeg redenen om de game voor een tweede keer te spelen om zo dingen te ervaren die je eerst hebt gemist.

De drang om jezelf te verbeteren

Tot slot komt de game nog met een fijne RPG-laag. Voor gevechten die je wint verdien je experiencepunten waar je nieuwe vaardigheden mee kunt leren. Ook verzamel je zilver en bepaalde objecten, die je bij een smid kunt gebruiken om nieuwe gear en wapens te maken.

Vervolgens kun je die weer verbeteren via het plaatsen van een soort van edelstenen in de sockets van de wapens en voorwerpen en geeft ook dat je weer een voordeel. Zo ben je dus continu bezig om jezelf sterker te maken, waardoor je sneller vijanden afmaakt.

God of War is zodoende een perfect totaalpakket, waar we enorm van genieten. De game is nu te koop en als je meer wilt lezen over games, dan hebben we een handige overzichtspagina. Tot slot hebben we nog wat extra goed nieuws: we mogen de game weggeven. Het enige dat je daarvoor moet doen is het onderstaande veld in vullen en dan maak je automatisch kans op de game.
[contact-form-7 id=”314576″ title=”God of waaaar”]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
God of War Review: zo enorm goed
Sluiten