Goed nieuws! Netflix is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar

Zo’n drie maanden geleden werd al aangekondigd dat Netflix naar Nederland zou komen. Toen dachten we dat dit pas eind 2013 zou zijn, maar nu is de dienst toch sneller dan verwacht beschikbaar. Maar wat is Netflix eigenlijk? Voor een vast bedrag per maand (7,99 euro) heb je direct toegang tot een ruim assortiment aan series en films die vanaf Netflix te streamen zijn naar je televisie, computer of zelfs mobiele apparaat. Als ze maar in verbinding staan met internet. Zie het als een variant van Spotify alleen dan voor films en televisie-series. Denk dan aan kaskrakers zoals The Kite Runner, The King’s Speech en The Expendables of topseries als Dexter, House of Cards, Modern Family en de populaire Britse series Luther. Maar ook documentaires, kinderfilms en Nederlandse films zoals Alles is Liefde, All Stars 2 – Old Stars, De Heineken Ontvoering en Gooische Vrouwen zijn te bekijken. En dan is dit maar een kleine selectie.

 
“We zijn blij dat we de toekomst van televisie naar Nederland kunnen brengen,” aldus Reed Hastings, medeoprichter en Chief Executive Officer van Netflix. De interface van Netflix is zo ingericht dat je dankzij de geavanceerde aanbevelingstechnologieën en de koppeling met Facebook eenvoudig nieuwe series en films kunt ontdekken. Reclame’s zijn er overigens niet en je kunt op elk willekeurig tijdstip het programma op pauze zetten en later verder kijken. Dolby(r) Digital Plus 5.1 surround sound wordt ook ondersteunt. Interesse? Je kunt Netflix een maand gratis uitproberen doe je hier op te geven.

Wij vinden het in ieder geval een goed initiatief dat de service nu eindelijk in Nederland beschikbaar is. We horen namelijk mensen vaak zeggen dat ze films en series niet zouden downloaden als er een eenvoudige, niet te dure wijze zou zijn om ze te kijken. Dat gaan we nu zien. De Netflix-app voor Android is overigens hier te downloaden en voor iOS is-ie hier te downloaden.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Netflix is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar
Sluiten