Het goede voornemen dat andere voornemens makkelijker maakt

We zitten inmiddels alweer in de tweede week van 2019 en de kans is groot dat veel mensen hun goede voornemen intussen al hebben laten varen. Mocht ook tot die groep behoren, wees dan niet getreurd. Er is namelijk een simpele manier om alles makkelijker te maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een vervelende gewoonte afleren…

Bouw je telefoonverslaving af!

Je leest het goed. Als jij je smartphone verslaving gaat aanpakken dan kan het bijna niet anders dan dat je ineens een hoop vrije tijd gaat hebben. Deze tijd kun je weer besteden aan sporten, studeren of sollicitaties. Sterker nog, de kans is aanwezig dat je uit pure verveling maar gaat hardlopen. Een win-win situatie, toch?

Toch is dit makkelijk gezegd dan gedaan natuurlijk. Vandaar dat we het dit keer ook anders gaan aanpakken. In plaats van dat ik vanaf mijn laptop jou een goed voornemen aanpraat ga ik hem zelf waarmaken.

Ik kamp zelf al jaren met een smartphoneverslaving en daar wil ik eigenlijk wel een keertje vanaf. Het blijkt dat ik niet de enige ben, want een recent onderzoek van RTL nieuws wees uit dat 52% van de ondervraagden aangaf teveel met zijn of haar smartphone bezig te zijn. Reden genoeg om hier eens wat meer aandacht aan te besteden.

Dit ga ik doen in de vorm van een serie blogs. Hierin zal ik dieper ingaan op het excessieve smartphonegebruik van onze samenleving. Niet alleen ga ik het hebben over mijn eigen ervaringen, maar zal ik ook allerlei onderzoeken delen. Naast de negatieve kanten zal er ook ruimte zijn voor de voordelen van smartphones. Ook hoop ik uiteindelijk antwoord te kunnen geven op de vraag ”is de smartphone een goede of slechte uitvinding?”

Mocht jij nieuwsgierig zijn geraakt, blijf dan vooral deze site volgen. Lees hier alvast 5 tips om vandaag nog je smartphone verslaving aan te pakken.

Reageer op artikel:
Het goede voornemen dat andere voornemens makkelijker maakt
Sluiten