Goedkoop een taxi pakken? uberPOP laat je met particulieren meerijden

Dit kan best wel eens een succes worden en de taxiwereld in Nederland nog meer op zijn kop zetten. Taxidienst Uber is vandaag met de nieuwe service uberPOP in Amsterdam gestart. Hiermee kun je bij een particuliere autobezitter een voordelige rit boeken. Hoe voordelig? Uber geeft aan dat de ritten met uberPOP vijftig procent goedkopers zijn dan gewone taxi’s. En doordat alle bestuurders wel van te voren worden geselecteerd is de bestuurder betrouwbaar. Een bestuurder is minimaal 21 jaar oud en is in het bezit van een 4-deurs auto die niet ouder dan 2005 is.

UberPOP begint wel als een pilot en zal de tijd leren of ook deze service een succes wordt. Het doel van deze pilot is in ieder geval om het autobezit op termijn af te nemen door de bezetting van personenauto’s te verhogen. Uber is sinds een aantal jaar een succes, omdat je wereldwijd via de app eenvoudig een taxi kunt boeken. Wil je zelf bestuurder worden of de dienst uitproberen? Neem dan hier een kijkje.

Voor een taxirit met uberPOP wordt gestart met een basistarief van één euro. Hierboven komt een bedrag van twintig cent per minuut en 1,10 euro per kilometer. Niet iedereen zal overigens direct aan de slag kunnen met de nieuwe service. Aangezien het om een pilot gaat zijn er nog een beperkt aantal bestuurders dus zullen niet alle Uber-gebruikers een rit met een particuliere autobezitter kunnen boeken. Aan het eind van de pilot worden de resultaten door het Amsterdamse college van B&W en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu aangeboden en wordt er bepaald of de dienst wordt uitgebreid. Denk jij dat het een succes wordt? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Goedkoop een taxi pakken? uberPOP laat je met particulieren meerijden
Sluiten