Psst: zo kun je bijna gratis Netflix kijken

Waar je een enkele vriend vroeger hoorde opscheppen over zijn Netflix abonnement (of die van zijn ouders), lijkt bijna iedereen tegenwoordig gebruik te maken van de streamingdienst. Het hoewel een abonnement niet extreem duur is, moet je toch elke maand 7,99 euro betalen voor een Basic abonnement en voor Premium betaal je 13,99 euro. Door een combinatie van twee ongerelateerde factoren, de economische situatie in Turkije en de ontwikkeling van VPN diensten, kun je echter voor veel goedkoper je Netflix series streamen.

Goedkoop Turks Netflix abonnement

We moeten wel zeggen dat het niet helemaal netjes is en misschien niet echt mag, maar als je het aandurft is het wel mogelijk. Zoals je misschien wel weet, als je het nieuws volgt, gaat het op het moment niet al te best met Turkije en is de Turkse munt al behoorlijk in waarde gedaald. Het lijkt er ook niet op alsof daar binnenkort verandering in komt, wat erop neerkomt dat de kans groot is dat een Turks Netflix abonnement tegen het einde van het jaar zo rond de 2 euro gaat kosten. En dat is natuurlijk wel een stuk goedkoper dan ons Nederlandse abonnement.

Netflix

Toevallig uit Turkije via VPN

Op zich heb je daar natuurlijk in Nederland niet zoveel aan, maar daar komen de VPN diensten bij kijken. Via een VPN dienst kun je namelijk net doen alsof je uit een ander land komt en in dit geval Turkije dus. Als je veel met torrents doet, ben je waarschijnlijk zelfs al bezig met een VPN dienst. Deze zet je dan niet meer in om stiekem toch torrents te downloaden, maar om een Turks Netflix abonnement te nemen om kosten te besparen.

Ook mooi: na het afsluiten van het abonnement, kun je gewoon weer verder gaan met Nederlandse content kijken!

Overigens heb je misschien over een tijdje niet eens meer zin in Netflix. Ze zijn namelijk in Amerika aan het testen met reclames voor andere series en films tussen de bedrijven door. Er is een kans dat dit uiteindelijk overal doorgevoerd wordt en dat je binge sessies dus telkens onderbroken worden. Helaas kun je daar verder niks aan doen, maar je kun er wel voor zorgen dat je er voorlopig nog geen last van hebt.

VPNGids

Reageer op artikel:
Psst: zo kun je bijna gratis Netflix kijken
Sluiten