Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 feb 2019

‘Goedkoopste iPad ooit’: iPad mini 5 komt eraan

Het bleef zo lang stil rondom de iPad mini dat het er vorig jaar op leek dat Apple zou stoppen met die serie. Nu iPhones en smartphones in het algemeen steeds groter worden, leek de mini-tablet overbodig te zijn geworden. Nieuwe geruchten wijzen echter op het tegendeel: naar verluidt komt Apple in maart met de iPad mini 5.

iPad mini 5

Nu komt daar nog een betrouwbare bron bij, de Japanse Apple-blog Macotakara. Die beweert dat de nieuwe mini nog goedkoper wordt dan zijn voorgangers. Reken dus niet op een grote upgrade aan de buitenkant: Apple positioneert de iPad mini 5 naar volgens betrouwbare bronnen echt als een budgetmodel.

Geen Face ID, geen dunne schermranden en al helemaal geen OLED. Naar verluidt recyclet het bedrijf het design van de iPad mini 4. Zo blijven de winstmarges dik genoeg om van de iPad mini 5 de goedkoopste iPad ooit te maken. Dat beweert de Japanse blog althans.

De goedkoopste iPad van dit moment is het 9.7-inch model met een prijskaartje van 359 euro. Naar verwachting gaat de iPad mini 5 daar dus nog eens onder zitten. Alles wijst erop dat de tablet nog in de eerste helft van dit jaar wordt gelanceerd.

Mooie upgrade

Waarschijnlijk samen met de AirPods 2 en de Apple AirPower, rondom maart. Naast zijn prijs moet de iPad mini 5 ook vooral gaan scoren dankzij zijn nieuwe chip. De iPad mini 4 maakt nog gebruik van de A8-chip, helemaal uit 2014. Volgens insiders maakt de iPad mini 5 de overstap naar de A10 Fusion, die we kennen uit de iPhone 7. Ook een mooie opluchting: de mini-jack blijft!

Er bestaan ook nog enkele vraagtekens rondom deze nieuwe tablet van Apple. De 9.7-inch ‘budget-iPad’ van vorig jaar ondersteunt de Apple Pencil, maar zal dat ook voor de iPad mini 5 gaan gelden? We gaan het over een maand ontdekken.

OMT

Reageer op artikel:
‘Goedkoopste iPad ooit’: iPad mini 5 komt eraan
Sluiten