Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 okt 2020

Goedkope Android smartphone op de kop tikken? Dit zijn je 5 beste opties!

Het maakt niet uit of je opzoek bent naar een Android of een iPhone: het aanschaffen van een smartphone kan flink wat geld kosten. Maar wat als je daar helemaal geen zin in hebt? Welke smartphones moet je dan hebben?

In dit artikel zetten we de 5 beste betaalbare Android smartphones voor je op een rij!

Beste goedkope Android smartphones

Wie opzoek is naar een betaalbare smartphone, van minder dan €300, die kan het beste naar Android smartphones kijken. Dat heeft alles te maken met het feit dat een iPhone voor minder dan €400 niet te vinden is.

Het is lastig om een ranglijst te maken met de beste smartphones die iedereen moet proberen. Iedereen zoekt namelijk iets anders in een smartphone. Waar de een voornamelijk vrolijk wordt van een goede batterij, wil de ander gewoon een heel goed camerasysteem hebben.

Dat is dan ook de reden dat dit geen ranglijst is. Het betekent simpelweg dat de Android smartphones niet op volgorde staan.

#1 Motorola Moto G8 Plus

Wie Motorla al een paar jaar volgt weet dat de G-lijn van het merk bekend staat om de fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Iets waar de Moto G8 Plus toch wel het levende bewijs is. De smartphone is met hoogstaande specificaties duidelijk het paradepaartje van de serie. Al is het de aangepaste versie van Android die de show weet te stelen. Het toestel draait misschien nog wel op Android 9 en niet op Android 10, maar maakt uitstekend gebruik van de Moto-actions. Schudden voor een lampje en draaien om het camerasysteem te openen: het kan allemaal met de Moto G8 Plus!

Je tikt de Motorola G8 Plus voor €225 op de kop!

#2 Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A-lijn is immens populair en dat is eigenlijk hartstikke logisch. De toestellen kosten niet heel veel geld en bieden uitstekende specificaties. Daar is de Samsung Galaxy A51 een uitstekend voorbeeld van. De smartphone heeft qua ontwerp veel weg van de S20, is voorzien van een uitstekende batterij en heeft beschikt over een goed camerasysteem. Dat systeem bestaat uit:

  • 48-megapixel hoofdcamera
  • 12-megapixel groothoekcamera
  • 5-megapixel macrolens
  • 5-megapixel dieptesensor

Je maakt in iedere situatie een goede foto en dat is voor veel gebruikers veel waard. De Samsung Galaxy A51 koop je via deze link voor een prijs van €289.

#3 Xiaomi Redmi Note 9 Pro: Android topper!

Als we het in deze lijst moeten hebben over een topper, dan kunnen we niet anders dan over de Xiaomi Redmi Note 9 Pro praten. De smartphone is met gemak een van de betere toestellen uit het lage segment. Hij ligt heerlijk in de hand, is voorzien van een goed camerasysteem en heeft een uitstekende batterij. De Redmi Note 9 Pro is krachtig genoeg om al je applicaties te draaien en zelfs een aantal toffe games te spelen. De software is misschien niet altijd even handig, maar dat speelt de rest helemaal quitte.

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is voor €239 te koop!

#4 Oppo A9 (2020)

Er zijn smartphones die uitblinken op verschillende fronten en smartphones die over het algemeen gewoon heel goed zijn. De Oppo A9 (2020) is een duidelijk voorbeeld van die laatste. Al moeten we dan wel even met een boog om de gigantische 5000mAh. Hiermee is het mogelijk om makkelijk twee dagen met de smartphone te doen, zonder dat je hem op hoeft te laden. Ideaal voor de grote gebruiker!

De Oppo A9 (2020) is vanaf €225!

#5 Realme 6

Als we het hebben over een topsmartphone voor een prikkie, dan moeten we bijna wel bij de Realme 6 uitkomen. De smartphone, van het dochtermerk van Oppo, is op twee vlakken bijzonder. De Realme 6 is met al het gemak van de wereld stijlvol te noemen en is het goedkoopste smartphone met een 90Hz scherm. Een functionaliteit die we normaal gesproken alleen bij dure high-end smartphones zien. Maar ook de interne kracht en het indrukwekkende camerasysteem maken van Realme 6 een goede deal.

De Realme 6 is een uitstekend voorbeeld van een topsmartphone voor een prikkie. Het toestel, dat gemaakt is door het dochtermerk van Oppo, is bijzonder op twee vlakken. Ten eerste is dit de goedkoopste smartphone dat een beeldscherm met een verversingssnelheid van 90Hz biedt. Daarnaast is het toestel ook nog eens bijzonder stijlvol. Tel dit op bij de interne kracht en het indrukwekkende camerasysteem en je weet dat je een goede deal in handen hebt.

De Realme 6 is voor €178,77 te koop!

Meer Android?

Enthousiast geworden door dit artikel, dan hebben we goed nieuws! Op onze website houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste Android nieuws, vertellen we je hoe goed de nieuwste toestellen zijn en bouwen we lijstjes om je het beste van het beste te laten gebruiken.

Meer weten? Check het overzicht!

Reageer op artikel:
Goedkope Android smartphone op de kop tikken? Dit zijn je 5 beste opties!
Sluiten