Daniel Koster
Daniel Koster 15 jul 2016

Creatieve oplossing: je eigen mini-NES bouwen met een Raspberry Pi

Nintendo is heerlijk bezig. Na het opzetten van Pokémon Go kwam het nieuws gisteren dat een nieuwe mini-NES onderweg is. De WANT-lezer reageerde zeer positief op dit bericht. Toch is er een minder puntje met de Nintendo Classic Mini gemoeid. Het apparaat is pas vanaf 11 november te verkrijgen. Zo lang willen we natuurlijk niet wachten. De oplossing? Je eigen mini-NES bouwen met een Raspberry Pi!

Zo bouw je je eigen mini-NES met een Raspberry Pi

Het is te verwachten, maar je hebt wel enige kennis nodig om je eigen mini-NES te bouwen. Toch valt het relatief wel mee en is dit project ook voor de non-techies nog wel te doen. Laten we beginnen met de Raspberry Pi zelf. Wij raden het nieuwere model aan, de Raspberry Pi 3. Vervolgens moet je een case regelen. Je kunt er eentje door middel van een 3D-printer zelf maken, maar dat is wel erg lastig. Op Etsy vind je echter allerlei cases die je gewoon kunt aanschaffen. Bespaart je wat tijd en moeite! Ook zijn controllers een pre. Die vind je hier.

Tot slot: spellen op jouw NES zetten

Het enige dat je nu nog te wachten staat is het laden van spellen op jouw zelf gemaakte miniscule-NES. Via Lifehacker zijn we een handige gids tegengekomen die je laat zien hoe je dit doet. Dit leidt ook meteen tot het laatste voordeel van het maken van je eigen NES. De mini-NES van Nintendo gaat over dertig spellen beschikken. Jij kunt zoveel spellen als je hartje begeert op des Raspberry Pi knallen. Gamen totdat je erbij neervalt, het is mogelijk op je eigen mini-NES!

Reageer op artikel:
Creatieve oplossing: je eigen mini-NES bouwen met een Raspberry Pi
Sluiten