‘Goedkopere iPhone SE 2 wordt volgende maand in productie genomen’

Er gaan al een hele tijd geruchten over een nieuwe en goedkopere iPhone. Deze wordt regelmatig beschreven als de iPhone SE 2. Volgens Bloomberg gaat de productie van het nieuwe model volgende maand op volle toeren draaien.

De iPhone SE 2, laten we hem voor het gemak maar zo noemen, zou nadat hij massaal in productie wordt genomen volgens het laatste rapport in maart van dit jaar worden onthuld. De nieuwe smartphone wordt in productie genomen bij bedrijven als Foxconn, Pegatron en Winstron.

iPhone SE 2 onthulling weer een stapje dichterbij

Nu is de iPhone SE 2 al lange tijd een populair onderwerp om over te schrijven. We schrijven er al sinds een jaar of twee geleden over en denken elke keer dat de onthulling nabij is. Maar Apple zelf houdt de kaken stijf op elkaar. Volgens de laatste geruchten zou het toestel veel weg hebben van de iPhone 8. Net als bij die smartphone maakt het nieuwe model gebruik van een 4,7 inch LCD panel en werkt hij met Touch ID. Waarom dan geen iPhone 8 halen? Nou, voornamelijk omdat de nieuwe en goedkopere iPhone zou gaan draaien op de A13 processor. Dat is dezelfde processor die nu in de iPhone 11 zit. En dat is weer belangrijk voor de lange ondersteuning van iOS-updates.

Klik/tap voor groter

Momenteel is de laatste iOS update bijvoorbeeld niet meer beschikbaar voor de iPhone 5 en 5S. De verwachting is dat bij de volgende update de iPhone 6, 6S en het huidige SE-model uitgefaseerd wordt. De nieuwe iPhone zou dan ook voornamelijk bedoeld zijn voor gebruikers die gebruik maken van zo’n model. De smartphone zou een verkoopprijs krijgen van 399 dollar. Dat is zo’n 50 dollar minder dan de huidige iPhone 8, met dus de verwachting dat je er heel wat jaartjes mee los kunt gaan. Naast de term van de SE 2, circuleert vaak ook de naam iPhone 9. Dit omdat het nieuwe model tussen de iPhone 8 en de X zou hangen. Ik denk echter dat consumenten dan denken dat ze een oud model kopen, terwijl de iPhone SE 2 klinkt als een nieuwer model.

Meer lezen over alle geruchten? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘Goedkopere iPhone SE 2 wordt volgende maand in productie genomen’
Sluiten