Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 apr 2019

Komt Nintendo dit najaar met goedkopere Switch?

De geruchten rondom goedkopere spelcomputers zijn van alle tijden. Onlangs werd de de goedkopere Xbox One S All-Digital Edition aangekondigd, die overigens duurder is dan de huidige Xbox One S, maar dat terzijde. Ook van de Nintendo Switch gaat al lang het gerucht dat er een goedkopere versie van gaat komen. Het zou gaan om een Nintendo Switch die kleiner is, maar volgens het meest recente bericht van het Japanse Nikkei nog wel de mogelijkheid heeft om aangesloten te worden op de tv.

Een goedkopere Nintendo Switch is in de maak

In de eerdere geruchten rondom de kleinere en goedkopere Nintendo Switch werd er nog gesproken over een versie die niet de mogelijkheid zou hebben om aan de tv te worden aangesloten. Zodoende zou het een spelcomputer gaan worden die zich puur zou focussen op hen die de spelcomputer als handheld zou willen gebruiken. Hij lijkt nu dus vooral kleiner en goedkoper te gaan worden. Daarnaast spreekt Nikkei ook over een duurdere versie van de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Online

Deze duurdere en next-generation versie van de Nintendo Switch zou voorlopig nog even op zich wachten. Die komt waarschijnlijk pas volgend jaar uit. Daarnaast spreekt het artikel in de Nikkei ook nog over een project dat Nintendo heeft stopgezet. Het gaat om het “Quality of Life”-project, dat het bedrijf zo’n vijf jaar geleden heeft aangekondigd, maar nooit van de groend is gekomen. Het idee van het project was dat je als gebruiker beter door zou krijgen hoe je zou leven. Volgens Nintendo was het niet gelukt om dat verhaal te vertalen naar een product dat de kwaliteit van Nintendo had.

Kortom, het bedrijf zit voorlopig niet stil. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer over de spelcomputer van Nintendo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komt Nintendo dit najaar met goedkopere Switch?
Sluiten