Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 29 jun 2020

Goedkopere Samsung Galaxy Fold: toch niet zo goedkoop?

De Galaxy Fold, de opvouwbare smartphone van Samsung, moet toegankelijker worden voor het grote publiek. Daarom werkt het Zuid-Koreaanse bedrijf aan een goedkoper model. Maar volgens Koreaanse media moeten we geen rekening gaan houden met een hele lage prijs.

Naast het feit dat de goedkopere Galaxy Fold niet heel erg goedkoop wordt, moeten we volgens The Korea Herald en Viva 100 ook onze verwachtingen bijstellen qua releasedatum. Zo werd er gesproken over een lancering in 2020, maar ook dat is mogelijk niet aan de orde.

Goedkopere Samsung Galaxy Fold niet heel goedkoop

De komst van een goedkopere Samsung Galaxy Fold wil niet zeggen dat de opvouwbare telefoon ook echt goedkoop wordt. Iets dat The Korea Herald en Viva 100 laten weten. De twee verschillende nieuwskanalen buigen zich over de komst van de smartphone en melden de ontwikkelingen. Volgens Viva 100 krijgt de Galaxy Fold een prijs van 1 miljoen Zuid-Koreaanse Won. Omgerekend is dat een bedrag van ongeveer €800.

Nu is dat alles behalve een voorbeeld van een goedkope smartphone. Ondanks het feit dat die belofte nooit eerder gedaan is, kunnen we ons voorstellen dat veel mensen wel rekening hadden gehouden met een goedkope variant. Toch kunnen we de Galaxy Fold Lite, zoals de smartphone waarschijnlijk gaat heten, wel degelijk goedkoper noemen. De reguliere Galaxy Fold wordt op dit moment voor €1699 verkocht. Dat betekent dat de smartphone bijna €900 goedkoper zou worden. Een flinke deal als je het ons vraagt.

Samsung Galaxy Fold Google
De Galaxy Fold met zijn vouwbare scherm (Afbeelding: WANT)

Al zijn we natuurlijk nog niet zeker over wat de smartphone ons gaat brengen. Waar levert de Galaxy Fold Lite op in en hoe zit het met de duurzaamheid van het nieuwe toestel. Vragen die we voorlopig nog niet beantwoord gaan krijgen.

‘Pas in 2021’

Waar de verwachting eerder was dat Samsung de Galaxy Fold Lite in 2020 op de markt zou brengen, lijkt ook dat niet aan de hand te zijn. The Korea Herald meldt dat het bedrijf voor een lancering in 2021 gaat kiezen. Dit vanwege het feit dat de Samsung Galaxy Fold 2 en de Galaxy Z Flip 5G wel in 2020 verschijnen.

De tijd zal het ons leren. Interesse in ander nieuws omtrent de Samsung Galaxy Fold? Check dan zeker even onze overzichtspagina!

Reageer op artikel:
Goedkopere Samsung Galaxy Fold: toch niet zo goedkoop?
Sluiten