Goedkopere Samsung Galaxy Fold? Zet dat voorlopig maar uit je hoofd!

Met de volledige onthulling van de Galaxy Z Fold 2, zet Samsung wederom een stap in de opvouwbare smartphone-markt. Alleen met een prijskaartje van €1999,99 is de opvolger van de Samsung Galaxy Fold alles behalve betaalbaar. En daar hoeven we voorlopig ook zeker niet op te wachten.

Geruchten rondom een goedkopere Samsung Galaxy Fold gaan al tijden rond. Alleen waar kort geleden nog de indruk gewekt werd dat deze er binnenkort aan zat te komen, lijkt de informatie verkeer geïnterpreteerd te zijn. We kunnen de Fold Lite voorlopig uit ons hoofd zetten, zo meldt SamMobile vandaag.

Goedkopere Samsung Galaxy Fold laat op zich wachten

De goedkopere Samsung Galaxy Fold stond op de planning voor het volgende kwartaal. De smartphone kende hetzelfde ontwerp als de reguliere Fold van vorig jaar en zou een prijskaartje hebben van $900 in de Verenigde Staten. In Nederland zouden we dan rekening kunnen houden met een bedrag van rond de €800. Een fantastische deal die destijds al een beetje te mooi was om waar te zijn. En dat komt dus, omdat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Het model dat door SamMobile in de gaten werd gehouden, blijkt een compleet andere telefoon te zijn. Het gaat namelijk niet om een goedkopere Samsung Galaxy Fold, maar om de Galaxy M31. Dat toestel is niet alleen het compleet tegenovergestelde van een opvouwbare smartphone, maar ook nog eens een model dat eerder dit jaar in India verscheen.

We zouden op dit moment dus al te graag roepen dat je binnenkort je Galaxy Note kan laten liggen voor een opvouwbare smartphone, maar dat weten we simpelweg dus niet. Er is namelijk helemaal gewoon bewijs meer voor op dit moment. Maar dan ook echt niets.

Samsung Galaxy Fold
Fold (Afbeelding: WANT)

Wat ging er mis?

Ondanks het feit dat het nieuws onjuist bleek te zijn, is de “fout” in deze wel heel erg te verklaren. We leggen het je uit!

Samsung past, in ieder geval bij alle opvouwbare modellen tot nu toe, het SM-FXXXX modelnummer toe. De telefoon die een tijdje geleden opdook, had als modelnummer SM-F415F. Een nummer dat volledig in lijn ligt met de reguliere Samsung Galaxy Fold of de Galaxy Z Flip. Daardoor kon het bijna niet anders, dan dat de informatie destijds over een nieuw opvouwbaar model ging. Alleen niets leek minder waar te zijn.

SamMobile verwijst in een nieuw artikel naar de Wi-Fi Alliance. Daar duikt het modelnummer SM-F415F wederom op, maar dan wel in combinatie met de Samsung Galaxy M31. Opvallend, want deze werd voorheen gekoppeld aan modelnummer SM-M315F. Alleen lijkt er binnen Samsung India, waar de smartphone verkocht wordt, een beslissing genomen te zijn om software te ontwikkelen onder een ander modelnummer. En wanneer je alle voorgaande geruchten naast de Samsung Galaxy M31 legt, dan lijkt alles perfect te kloppen.

Een goedkopere Samsung Galaxy Fold kunnen we voorlopig dus gewoon uit ons hoofd zetten. Hoe jammer we dat ook vinden.

Reageer op artikel:
Goedkopere Samsung Galaxy Fold? Zet dat voorlopig maar uit je hoofd!
Sluiten