Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 mrt 2019

Goedkopere versie Nintendo Switch zou niet aan tv kunnen worden gekoppeld

Er gaan al een tijdje geruchten over dat Nintendo dit jaar met twee nieuwe modellen van de Nintendo Switch op de markt komt. Dat zal niet voor het eerst zijn dat Nintendo een update uitbrengt van een spelcomputer. Zo kent de Nintendo 3DS inmiddels iets van zes verschillende varianten. Eén van de twee modellen zouden volgens bronnen die met Eurogamer hebben gesproken, een budgetmodel zijn, die niet aangesloten kan worden op de televisie.

Een budgetmodel van de Nintendo Switch

Dit model zou ook geen dock meekrijgen, waardoor het eigenlijk een pure handheld is. Je zou het kunnen vergelijken met de eerste Nintendo 2DS-modellen in de Nintendo 3DS-lijn. Deze hadden geen scherm dat dichtgeklapt kon worden en was voornamelijk geschikt voor jongere gamers. Als zij met die handheld aan de slag gingen, was de kans klein relatief klein dat ze hem zouden slopen. De goedkopere Nintendo Switch zou dat pad gaan volgen.

Nintendo Switch Android

Naast het weghalen van de optie om hem op de tv aan te sluiten, zou de rumble-functie ook uit het budgetmodel worden gehaald. Daarbij is het alleen niet helemaal duidelijk of daarmee de HD rumble van de Joycons wordt bedoeld of de force feedback wanneer je in een game als Fortnite beschoten wordt.

Naast het budgetmodel zou het andere model juist een luxere model zijn. Verwacht daarvan echter niet dat de games die je op dit model speelt opeens een stuk beter speelt. Het zou een beetje te vergelijken zijn met het verschil van het spelen van een game op de Nintendo 3DS en opzichte van de New Nintendo 3DS. Bij dat laatste model zijn de laadtijden hier en daar wat korter.

De verwachting is dat beide modellen binnenkort worden aangekondigd en dan in de zomer van dit jaar op de markt komen. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Goedkopere versie Nintendo Switch zou niet aan tv kunnen worden gekoppeld
Sluiten