Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 1 jul 2018

Goldman Sachs blijft sceptisch over Tesla Model 3 productie

We weten dat er nogal wat problemen zijn geweest met betrekking tot de productie van de Tesla Model 3. Hoewel behoorlijk wat mensen enthousiast zijn over de auto en hem ook hebben besteld, heeft de fabriek wat moeite om hem op tempo in elkaar te zetten. Elon Musk blijft echter positief en verwacht 5.000 exemplaren per week klaar te kunnen hebben. Goldman Sachs analisten blijven echter sceptisch.

Skeptisch over volhouden productiesnelheid

De Goldman Sachs analisten zijn niet zozeer sceptisch over het streven om 5.000 Model 3 voertuigen per week te produceren. Wel hebben ze zo hun twijfels of Tesla deze productiesnelheid ook zal kunnen volhouden. Dit laten ze weten in een analyserapport, welke met Inverse gedeeld zou zijn. Ze zijn van mening dat een productiesnelheid van 5.000 auto’s per week moet kunnen lukken, als er meer productielijnen worden toegevoegd aan het Model 3 programma. Door het volatiele karakter van de productiesnelheid in het verleden, blijft de vraag echter of dit wordt volgehouden in het derde kwartaal van 2018.

Tesla Model 3

Hoeveel Model 3 exemplaren geproduceerd?

Het analysebedrijf verwacht dat Tesla tussen april en juni zo’n 28.000 Model 3 Tesla‘s de fabriek uit heeft gekregen. Dit komt min of meer overeen met de schatting van Business Insider van 30.000 exemplaren. Wat het werkelijke aantal is, weet voorlopig alleen Tesla zelf. Wel wordt verwacht dat de automaker op 5 juli bekend zal maken wat ze in het laatste kwartaal hebben verdiend en onder andere hoeveel Model 3’s ze hebben geproduceerd.

In een plottwist zouden de productieproblemen van de Model 3 toch niet helemaal te wijten zijn aan Tesla zelf. In een email naar alle Tesla medewerkers onthulde Elon Musk namelijk onlangs dat een ontevreden medewerker maandenlang de productie heeft lopen saboteren.

Inverse

Reageer op artikel:
Goldman Sachs blijft sceptisch over Tesla Model 3 productie
Sluiten