Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 dec 2017

Dit zachte robotje is een assistent en speelt met je kinderen en huisdieren

Hoewel robotten in films vaak worden neergezet als moordlustige moordmachines, kunnen ze ook een veel zachtere kant hebben. Gomer is een voorbeeld van zo’n zacht robotje. En daarmee bedoelen we zowel zijn persoonlijkheid als het feit dat hij daadwerkelijk zacht is. Hij is namelijk uitgerust met flexibele armpjes en is de assistent, waar je al je hele leven naar op zoek bent.

Flexibele handen houden alles vast

Doordat Gomer flexibele armen en buigzame handen heeft, kan hij bijna elk voorwerp wel voor je oprapen en naar je brengen. De vorm van zijn hand vormt zich automatisch naar wat hij vasthoudt, zodat je ook niet bang hoeft te zijn dat hij van alles kapot laat vallen. Als je lekker op de bank een serie ligt te kijken, hoef je niet meer op te staan om je biertje te pakken of die vervelende afstandsbediening die altijd buiten handbereik is.

Gomer robotje

Robotje herkent gezichten en emoties

Naast een handig assistentje met een soort apport 2.0 feature, is de robot ook goed met kinderen. Gomer is bijna een extra familielid en krijgt door zijn kunstmatige intelligentie een eigen persoonlijkheid. Zo kan hij de kinderen herkennen en ziet hij wat voor gezichtsuitdrukking ze hebben. Hij houdt ervan om vriendjes te maken en schudt hierbij net als een mens je hand. Verder kan hij met de kinderen spelen, wanneer je even geen tijd hebt om dat zelf te doen.

Gomer

Spelen met de kat

Ook huisdieren vindt Gomer geweldig en deze hoeven nooit meer eenzaam alleen achtergelaten te worden als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De robot is uitgerust met een 720p camera en ondersteunt wifi, zodat je op afstand via je smartphone kunt zien wat het robotje allemaal meemaakt. Op deze manier kun je ook tijdens je vakantie spelen met de kat. Of dat de kat dat even leuk vindt is echter nog maar de vraag. Overigens kun je camera natuurlijk ook gebruiken om te kijken wat er in je huis allemaal gebeurt en wordt Gomer een soort beveiligingsrobot.

Gomer zelf programmeren

Als je veeleisend bent en vindt dat Gomer toch wat meer zou moeten doen voor zijn kost en inwoning, kun je zelf aan de slag gaan met de Open SDK. Programmeer met hartelust het gedrag en de persoonlijkheid van de kleine Gomer precies zoals jij dat wilt hebben. Voor 195 euro kun je met Gomer aan de slag door via Indiegogo te investeren in de robot. Als alles goed gaat zou je in April 2018 Gomer in huis kunnen verwelkomen.

Gomer heeft veel weg van de even schattige R2D2. Ook hij zou de perfecte kleine assistent kunnen zijn en zorgt er als koffiezetapparaat voor dat je ‘s ochtends altijd met een goed humeur (en energie) de deur uitgaat.

Indieogo

Reageer op artikel:
Dit zachte robotje is een assistent en speelt met je kinderen en huisdieren
Sluiten