Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 10 mrt 2017

Goodyear Eagle 360 Urban: de autobanden van de toekomst in actie

Goodyear heeft tijdens de autobeurs in Genève futuristische autobanden gedemonstreerd. Met de Goodyear Eagle 360 Urban rol je straks alle kanten op.

Goodyear Eagle 360 Urban: autobanden van de toekomst

De internationale autobeurs in Genève is in volle gang. Automerken tonen er hun nieuwste concept cars, elektrische bolides en natuurlijk ook gewone gezinsauto’s.  Tegenwoordig zijn auto’s echter halve computers geworden. Alles kan slimmer, alles kan verbonden worden.

Goodyear Eagle 360 Urban

Ook de bekende bandenfabrikant Goodyear moet er aan geloven. Maak kennis met de Goodyear Eagle 360 Urban, slimme autobanden met ingebouwde kunstmatige intelligentie. Op het eerste gezicht doen de 3D-geprinte banden eerder denken aan een voetbal dan aan een klassieke autoband.

Goodyear Eagle 360 Urban

Daar is een goede reden voor. Omdat de innovatieve banden compleet rond zijn, kunnen ze dus alle kanten op rollen. Hartstikke handig, want dat betekent dat een auto alle kanten op kan rijden. Even inparkeren? Geen probleem, je schuift zo je plekje in.

Slim met behulp van kunstmatige intelligentie

De bijzondere banden worden met magneten aan de auto in kwestie verbonden. Bovendien zijn ze elastisch, waardoor ze wanneer het nodig is kunnen inkrimpen of juist uitzetten. Daar blijft het echter niet bij. Met behulp van sensoren kan de ingebouwde kunstmatige intelligentie de banden andere vormen geven.

Begint het te regenen? Dan verandert de Goodyear Eagle 360 Urban meteen van vorm, zodat de auto meer grip krijgt op het wegdek. Hetzelfde geldt voor andere (extreme) weersomstandigheden. Voorlopig zul je de innovatieve autobanden van Goodyear nog niet op de snelweg tegenkomen. Toch krijgen wij zo wel trek in de toekomst!

Ook Volkswagen is met de toekomst bezig. De Volkswagen Sedric is een soort digitale assistent op wielen. Ondertussen legt Elon Musk je nog eens haarfijn uit waarom de vliegende auto een flop blijft.

Reageer op artikel:
Goodyear Eagle 360 Urban: de autobanden van de toekomst in actie
Sluiten