Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 3 dec 2021

‘Google wil vanaf 2022 de concurrentie aangaan met de Apple Watch’

Volgend jaar lanceert Google misschien een nieuw product onder zijn eigen naam. Volgens de meest recente geruchten wordt het een smartwatch. Waarschijnlijk gaat de zoekmachinegigant dan de concurrentie aan met onder meer Samsung en Apple. Dit zijn twee bedrijven die succesvol meerdere slimme horloges lanceerden.

Google maakt al jaren eigen smartphones en inmiddels ook audio-apparaten. Maar ondanks het feit dat het bedrijf al jaren een smartwatchplatform heeft, maakte het nooit een eigen smartwatch. Daar kan volgend jaar verandering in komen. Achter de schermen werkt de gigant mogelijk aan het project ‘Rohan‘.

Google werkt aan eigen smartwatch?

De groep die hieraan werkt is niet verbonden aan het onlangs overgenomen Fitbit. De nieuwe Pixel Watch (zoals het internet hem nu noemt) moet eenzelfde rol gaan vervullen als de Pixel-smartphones. Het slimme horloge moet laten zien wat het Wear OS-platform écht in z’n mars heeft. Pixel-smartphones doen hetzelfde voor het Android-besturingssysteem.

Apple Watch Series 6 review
De Apple Watch Series 6 (Afbeelding: Mark Hofman/OMT)

Qua prijs moet de Google-smartwatch de Fitbit-hardware voorbijgaan. Waarschijnlijk wil de gigant direct concurreren met het aanbod van Apple en Samsung. De Pixel Watch krijgt mogelijk basale fitnessfuncties, een hartslagmeter en stappenteller. Ook komt er mogelijk een integratie met Fitbit-software aan.

Wear OS 3.0

Momenteel kun je als eigenaar van de Samsung Galaxy Watch 4 zien wat Wear OS in huis heeft met Wear OS 3.0. Die versie van het besturingssysteem ontwikkelde Google in samenwerking met Samsung. Tot op heden is het OS nog niet op andere smartwatches verschenen. En dat is best zonde voor liefhebbers van dat platform.

Dit is niet de eerste keer dat we iets over een officiële Google-smartwatch horen. In 2019 kwam in het nieuws dat LG verantwoordelijk zou zijn voor een Pixel Watch, maar die plannen werden op het laatste moment geannuleerd. Ook leeft het verhaal dat Google hier al aan werkte voordat het Fitbit overnam voor 2,1 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Google wil vanaf 2022 de concurrentie aangaan met de Apple Watch’
Sluiten