Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 14 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google gebruikers kunnen voortaan via Android op iOS inloggen

Gezien de vele mensen die uit zijn op je privégegevens kan het geen kwaad om jezelf wat extra te beveiligen. Google gaat je daar een handje bij helpen. Je kunt binnenkort namelijk je Android toestel gebruiken voor tweestapsverificatie op iOS systemen. Dit betekent dat je alleen bij je Google account kunt komen door naast je wachtwoord in te voeren ook te verbinden met bijvoorbeeld je smartphone . Dit klinkt wellicht vergezocht, maar zou voor veel mensen zomaar een uitkomst kunnen zijn.

Google laat iOS gebruikers inloggen met Android

Je kunt over Google zeggen wat je wilt, maar ze doen wel hun best om gebruikers betere beveiliging te bieden. Zo is het binnenkort bijvoorbeeld mogelijk om je Google account zo in te stellen dat je op iOS systemen enkel kunt inloggen met behulp van een Android toestel.

Deze nieuwe feature werkt door middel Google’s Smart Lock app, die je op de iPad of iPhone moet installeren om zo gebruik te kunnen maken van de Android security key feature. Tevens zal je tweestapsverificatie aan hebben moeten staan. Als je aan beide eisen voldoet dan is het voortaan mogelijk om bij een bepaalde Google dienst in te loggen door simpelweg je volumeknop ingedrukt te houden.

Overstappen van iOS naar Android

We verwachten dat deze nieuwe functie voornamelijk gebruikt gaat worden om via een Android smartphone op een iPad in te loggen. Dit omdat er waarschijnlijk weinig mensen zijn die met twee telefoons werken. Mocht jij echter zowel een Android als iOS apparaat hebben dan kan deze feature echter goed van pas komen.

Tweestapsverificatie

Deze vorm van beveiligen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit omdat zo’n extra stap veiliger is dan wanneer je enkel een wachtwoord of PIN moet invoeren. Een dergelijke tweestapsverificatie zorgt er namelijk voor dat je bijvoorbeeld eerst een ping naar je smartphone moet sturen en daar vervolgens bevestigen dat jij het bent, voordat je bij je account kunt. Of zelfs een bepaald apparaat in je computer dient te steken voordat je bij Google diensten kunt inloggen.

Google raadt gebruikers echter wel aan om een back-up van het benodigde apparaat te maken, voor het geval dat je het kwijtraakt. Dit omdat je zonder simpelweg je account niet meer inkomt. De feature is helaas nog beperkt tot diensten en applicaties van Google, maar zal in de toekomst wellicht uitrollen naar andere services.

Meer omtrent Google diensten is te lezen op de overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google gebruikers kunnen voortaan via Android op iOS inloggen
Sluiten