Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 jul 2019

Google introduceert 65 nieuwe Emoji voor Android Q (en ook iOS is voorzien)

Er is door de jaren heen enorm veel veranderd in de manier waarop we online communiceren. Zo komen er alsmaar technieken bij en zijn er daarnaast ook veel platformen verdwenen. Toch lijkt de emoticon een blijvertje te zijn. Dit omdat jong en oud ze nog regelmatig inzetten om een bepaalde boodschap te versterken. Vandaar dat Google besloten heeft om een flink aantal nieuwe emoticons te introduceren.

Google komt met 65 nieuwe Emoji

De hoeveelheid emoticons, tegenwoordig ook wel emoji genoemd, blijft toenemen. Je zou denken dat er voor ieder gevoel en voorwerp inmiddels al wel een icoontje bestaat, maar dat valt nog flink tegen. Want heb jij al een falafel of veiligheidshesje emoticon op je telefoon? Als het aan Google ligt dan ga je deze binnenkort echter wel krijgen.

Het bedrijf gaat ter ere van World Emoji Day namelijk 65 nieuwe emoji introduceren. Zo worden er onder andere emoticons van een flamingo, pleister, bloeddruppel en een geleidehond toegevoegd. Het volledige overzicht kun je hieronder zelf aanschouwen:

Google Android Q Emoji

Google geeft tevens aan 53 ontwerpen te hebben toegevoegd die ”gender inclusief” zijn. Dit omdat de emoticon van een politieagent bijvoorbeeld vrijwel altijd mannelijk is en een poppetje dat geknipt wordt vrouwelijk. Volgens het bedrijf draagt dit bij aan het in stand houden van genderstereotypen. Dus vandaar dat ze ervoor gekozen hebben om de nieuwe emoji niet standaard van een gender te voorzien.

Wel geeft Google aan dat gebruikers er alsnog voor kiezen om de betreffende emoticon in een mannelijke of vrouwelijk uitvoering te nemen.

Het aankondigen van genderneutrale emoji is echter niet nieuw. In mei liet het bedrijf namelijk al weten een flink aantal emoticons ontworpen te hebben waarbij het geslacht niet helemaal duidelijk is.

Apple ook aan de beurt!

Ook Apple heeft een flink aantal nieuwe emoticons aangekondigd die aan toekomstig besturingssystemen toegevoegd zullen worden. Mocht je willen weten hoe die eruit zien, dan kun je dat hier lezen.

Reageer op artikel:
Google introduceert 65 nieuwe Emoji voor Android Q (en ook iOS is voorzien)
Sluiten