Sam Dille
Sam Dille Apps 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

6 genieuze dingen die je met de Google-app op iPhone en Android kunt doen

De Google-app is enorm populair op zowel iPhone als Android. Er zijn echter veel gebruikers die nog steeds niet weten wat de app allemaal kan. Hoogste tijd dat daar verandering in komt.

Je kunt de Google-app downloaden op zowel iPhone- als Android-toestellen. Zo heb je snel toegang tot alle functies van de zoekmachine. En dat zijn er veel meer dan je waarschijnlijk denkt.

6 verborgen functies in de Google-app

Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat de Google-app allemaal te bieden heeft. Als je ook even niet op de hoogte bent van alle features, heb je vast iets aan onderstaande lijst. We hebben zes handige dingen die je kunt doen op je Android of iPhone voor je op een rij gezet.

#1 Tekst vertalen met de Google-app

Je kunt teksten tegenwoordig niet alleen vertalen met hulp van Google Translate. De originele Google-app heeft ook zo’n optie. Je hoeft dus eigenlijk helemaal geen andere app meer te downloaden op je iPhone of Android.

Open de app op je smartphone en tik op Discover linksonder. Hier druk je onder de zoekbalk op Tekst vertalen. Geef de app toestemming om je camera te gebruiken en richt hem op de tekst die je wilt vertalen. Volg de instructies op het scherm om je tekst in real-time te laten vertalen.

#2 Zoek in een foto

Als je iets op internet zoekt, maar geen goede resultaten kunt vinden, kan de Google-app je helpen het te vinden met Google Lens.

Maakt eerst een foto van het item dat je via de lens wilt opzoeken. Druk hierna in de app opnieuw op Discover en kies nu onder de zoekbalk voor Zoek een foto. Kies de afbeelding met het item dat je online wilt opzoeken. Je kunt de foto ook bijsnijden om je kansen op nauwkeurige resultaten te vergroten.

#3 Koop een product van je foto’s

Met de Google-app kun je, net als bij het zoeken in een foto, ook shoppen voor producten in je afbeeldingen. Dit is handig als je een specifiek product wilt kopen en een eenvoudige zoekopdracht op Google niet helpt.

Maak weer een foto en navigeer naar Discover in de Google-app. Onder de zoekbalk vind je de optie Zoek producten om te kopen. Kies de afbeelding en Google geeft je links naar websites die het product verkopen. Tik op een link om de website te bezoeken.

Producten zoeken in de zoekmachine
Vind producten met hulp van de slimme lens (Afbeelding: Android Planet)

#4 Zoek je favoriete muziek op

Je hoort op de radio vast weleens een nummer dat je niet kent en waar je de titel van wilt weten. De app die je daarvoor gebruikt, is vaak Shazam. De Google-app heeft een soortgelijke functie.

Open de app en druk op Discover. Onder de zoekbalk vind je de categorie Herken een nummer. Druk erop en neurie een melodie. Je krijgt de titel en artiest binnen een paar seconden.

#5 Krijg hulp met je huiswerk

De Google-app is ook handig voor scholieren en studenten. Je kunt namelijk hulp krijgen bij je huiswerk en antwoorden vinden op vragen over verschillende onderwerpen. De app beantwoordt vragen over onder andere de vakken Engels, Geschiedenis en Wiskunde.

Ga weer naar Discover en druk op Los een huiswerkopdracht op. Richt je telefoon op de opdracht in je studieboek. De app geeft je een heleboel resultaten met antwoorden of oplossingen voor je vraag. In sommige gevallen wordt het antwoord zelfs direct bovenaan weergegeven, zodat je geen website hoeft te bezoeken.

#6 Lees het laatste nieuws in de Google-app

De Google-app is ook een nieuwsportaal voor je iPhone of Android. Open gewoon de app en je ziet de laatste nieuwtjes en updates uit het land of je regio op je beeldscherm. Klik op een link om het hele artikel te lezen of tik op het pictogram Delen om het met iemand te delen.

Google Maps is dankzij deze functie een must voor je autovakantie deze zomer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!