Google-app krijgt mooie toevoeging: neuriën om muziek te vinden

Google heeft een interessant functie toegevoegd aan de inmiddels zeer uitgebreide Zoeken-applicatie. Nu kun je een liedje neuriën om te achterhalen welk nummer dat ook alweer is. Heel handig voor de momenten waarop je de tekst niet meer weet, maar de melodie van dat nummer wel.

Je kent het wel: je bent aan het werk, aan het sporten of gewoon in huis bezig en ondertussen galmt één of ander melodietje door je hoofd. De tekst weet je niet meer en de naam van het nummer of de artiest blijft ook een raadsel. Dan kun je je vrienden om hulp vragen, maar voortaan kun je ook terecht in de Google Zoeken-applicatie. Die app is namelijk voorzien van een speciale knop waarmee je een liedje kunt achterhalen door hem in de microfoon van je smartphone te neuriën. Je kunt de app ook vragen of die je helpt bij het opzoeken middels een stemcommando, maar dan nog moet je op een knopje voor de microfoon tappen.

Nummers neuriën met Google

Wanneer je de opdracht gegeven hebt, dan krijg je tien tot vijftien seconden te tijd om te neuriën. Vervolgens gaat Google voor je aan de slag en krijg je de resultaten te zien. Je krijgt een overzicht van de beste matches te zien. Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je er extra informatie over opzoeken. Zoals de naam van het nummer, wie de artiest is of de bijbehorende YouTube-video. Ook kun je het nummer openen in een muziekstreamingdienst, kun je de lyrics opzoeken en zelfs andere versies van het nummer vinden.

Naast neuriën is het ook mogelijk om te fluiten of enkele woorden te zingen. Google zet de input om in een “sequentie op basis van nummers die een representatie vormen van de melodie van het nummer”. Zo vindt de zoekmachine waar jij dus naar op zoek bent. Je hoeft overigens niet perfect te kunnen zingen of iets dergelijks, aangezien Google daar gewoon rekening mee kan houden.

Reageer op artikel:
Google-app krijgt mooie toevoeging: neuriën om muziek te vinden
Sluiten