Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Google toont Lite-variant pixel (Apple en Samsung: letten jullie op?)

De prijzen van vlaggenschepen zijn anno 2019 hoger dan ooit. Iets dat resulteert in meer “budget” en “lite” varianten op de markt. Maar waar Samsung en Apple vaak nog best met een hoog prijskaartje komen voor deze toestellen, liet Google tijdens I/O zien hoe het wel moet. Maak kennis met de Google Pixel 3a (XL).

Google laat Apple en Samsung zien wat een “lite” toestel is

In de afgelopen jaren zijn de prijzen van vlaggenschepen als een gek omhoog geschoten. Smartphones die ooit eens voor zo’n €800 over de toonbank vlogen, gaan anno 2019 voor minimaal €1000 de winkel uit. Denk hierbij aan smartphones als de iPhone XS, Galaxy S10 Plus of de Huawei P30 Pro. Het is een beweging in de markt die ervoor gezorgd heeft dat de lite-smartphones weer als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar waar deze varianten vaak nog steeds met een uiterst hoog prijskaartje gepaard gaan, waardoor het dus geen “lite” toestel te noemen is, laat Google tijdens I/O zien hoe het wel moet.

De gloednieuwe Pixel 3a laat zien dat een “lite-variant” van een vlaggenschip niet in hoeft te leveren op specificaties. Niet drastisch althans. De lite-variant van het vlaggenschip is voorzien van dezelfde (geprezen) camera als zijn grotere broers, is voorzien van een grotere batterij en beschikt over een Snapdragon 670 (iets minder dan bij de vlaggenschepen). Daarbij is duidelijk te zien dat Google niet bespaard heeft op de bouwkwaliteit van het toestel en ook op het gebied van software is er weinig verandering te vinden.

Google Pixel 3a lite

Natuurlijk wordt er wel ingeleverd op het gebied van premium features. De Google Pixel 3a beschikt bijvoorbeeld niet over Wireless Charging, waterdichtheid of een ultra-wide selfie-camera. Maar dat zijn features die je alleen nodig hebt op het moment dat je voor een vlaggenschip gaat. Wie fan is van de Google Pixel 3 of Pixel 3 XL en niet teveel geld uit wil geven, kan prima uit de voeten met dit toestel. Het is een lite-versie van een vlaggenschip zoals het hoort te zijn. Zeker wanneer je het prijskaartje van €399 er tegenover zet.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

 

Reageer op artikel:
Google toont Lite-variant pixel (Apple en Samsung: letten jullie op?)
Sluiten