Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 12 dec 2017

Google’s nieuwe apps maken kunstwerken van jouw foto’s en video’s

Google heeft gisteren drie verschillende fotografie-apps gelanceerd voor iOS en Android: Scrubbies, Storyboard en Selfissimo!. De apps zijn alle drie experimenten van Google en gratis te downloaden. Maar wat kunnen ze en waarom moet je ze willen proberen?

Test de nieuwe apps van Google gratis

Google noemt de apps ‘appsperiments’ (geen grap) en zijn een experiment van drie verschillende Google Research-teams. De drie apps zijn allemaal gericht op smartphonefotografie en testen nieuwe technologieën en mogelijkheden van onder andere kunstmatige intelligentie. Hieronder staan ze alle drie uitgelegd.

Scrubbies: maak een remix-clip

Scrubbies is een app die (nog) alleen werkt op iOS. Deze app helpt je bij het versnellen en vertragen van video’s. Na het opnemen van een video kun je twee vingers gebruiken om de video op bepaalde plekken te remixen. Met Scrubbies maak je leuke video’s voor je Stories op Instagram of Snapchat. Je kunt hem hier downloaden.

Google apps
Via Google

Storyboard: maak van je video’s een stripboek

De app ‘Storyboard’ maakt van je video’s een stripverhaal. Het werkt simpel: de app pakt tot zes frames uit je video, gooit er een filter overheen en tovert je video zo om in een stripboek. Deze app is leuk om te gebruiken voor Instagram. Op dit moment is Storyboard nog vrij simpel als standalone-app, maar dat maakt hem wel erg gemakkelijk in gebruik. Deze app is op dit moment alleen te downloaden voor Android, via deze link.

Google apps
Via Google

Selfissimo!: voor de selfie-addict

De laatste nieuwe app van Google heet Selfissimo!. Ja, de naam is niet helemaal je-van-het, maar hij is handig voor wie graag selfies maakt. Deze app is een soort van geautomatiseerd fotohokje op je smartphone. De app maakt iedere keer als je een pose aanneemt een foto in zwart-wit. De app detecteert wanneer jij bent gestopt met bewegen van pose naar pose en maakt dan een foto. Het enige wat jij dus hoeft te doen is je smartphone vast te houden, de app doet de rest! Selfissimo! is beschikbaar voor Android en iOS.

Google apps
Via Google

Benieuwd naar nog meer goede apps? Check dan hier onze favoriete apps van afgelopen week.

Reageer op artikel:
Google’s nieuwe apps maken kunstwerken van jouw foto’s en video’s
Sluiten