Google Assistant maakt met nieuwe update van elk artikel een audioboek

Google Assistant is vanaf nu in staat om jouw internetartikelen vanaf jouw Android telefoon op te lezen. Zo kan je dus informatie tot je nemen zonder je ogen te hoeven gebruiken.

Het bedrijf uit Mountain View maakt Android op deze manier nog gebruiksvriendelijker. Nu we steeds meer multitasken is de nieuwe feature mooi meegenomen. Je kan bijvoorbeeld koken of opruimen terwijl Google Assistant een nieuwsartikel opleest.

De nieuwe feature van Google Assistant werkt makkelijk

Om de nieuwe feature te activeren zeg je “Hey Google, read it” of “Hey Google, read this page.” Vervolgens leest Google Assistant de pagina die jouw telefoon op dat moment weergeeft. Handig is dat de tekst wordt uitgelicht die op dat moment wordt voorgelezen. De nieuwe feature van Google gaat verder dan alleen het oplezen van artikelen. Je kan namelijk ook kiezen hoe snel iets wordt opgelezen en met welke stem de digitale assistent dat doet.

“De artikelen worden uitdrukkelijk opgelezen en met een natuurgetrouwe stem,” laat Google weten. “Het doel is om dezelfde intonatie en ritme te gebruiken die jij zou gebruiken als jij het artikel zou moeten oplezen.”

google home advertentie
Een advertentie van de Google Home. (Afbeelding: Google)

Een audioboek in een andere taal

De nieuwe feature werkt in 42 talen. Daardoor kan je ook bijvoorbeeld Engelse en Franse artikelen vertalen en laten oplezen. Van de New York Times je eigen Nederlandstalige audioboek kunnen maken: hoe gaaf is dat? De nieuwe feature is al uitgerold aan alle gebruikers van Android. Toch kan het nog een paar dagen duren voordat iedereen de update binnen heeft.

Afgelopen jaar bleek nog dat Google Assistant de beste digitale assistent was. Om dat te bepalen, kregen naast Google Assistant ook Alexa en Siri 800 vragen voorgelegd. Uit het onderzoek bleek ook dat Siri wel het beste bleek in het uitvoeren van commando’s. Google Assistant is dus niet op elk gebied onfeilbaar.

Reageer op artikel:
Google Assistant maakt met nieuwe update van elk artikel een audioboek
Sluiten