Ilona Braam
Ilona Braam Digital 18 aug 2019

Google Assistant beantwoordt nog steeds als beste je brandende vragen

In een wereld waarin er steeds meer dingen geautomatiseerd gebeuren, is het niet zo vreemd dat zo’n beetje elke smartphone tegenwoordig uitgerust is met een virtuele assistent. Ook in huis worden ze steeds vaker ingezet om allerlei apparaten te bedienen, zodat we als mens zelf steeds minder hoeven te doen. Maar niet alle assistenten zijn even adequaat voor alle klusjes en als het op brandende vragen aankomt, blijkt Google Assistant nog steeds de beste te zijn.

Google Assistant, Siri en Alexa

Dat concludeert de onderzoeksfirma Loup Ventures in een recent rapport met betrekking tot smartphone-gebaseerde digitale assistenten. Tijdens het onderzoek werden Google Assistant, Alexa en Siri onder handen genomen door de analisten Gene Munster en Will Thompson en elke assistent kreeg 800 vragen voorgelegd. Deze werden ingedeeld in verschillende categorieën en Google Assistant kwam al met al als beste uit de bus.

Google Assistant
Bron: AFP / Robyn Beck

Alexa op nummer drie

De assistent van Google wist alle vragen te begrijpen en gaf in 92,2 procent van de gevallen het juiste antwoordt. Op de tweede plek kwam Apple’s assistent Siri, die 99,8 procent van de vragen begreep en op 83,1 procent van de vragen het correcte antwoord gaf. Alexa komt op de derde plek en wist 99,9 procent van de vragen te begrijpen. Dat is net iets meer dan Siri, maar Alexa wist “maar” 76,8 procent van de vragen juist te beantwoorden.

digitale assistenten
Bron: Loup Ventures

Siri beter in commando’s uitvoeren

Toch eindigde Google Assistant niet in alle categorieën aan top. De virtuele assistent wist het beter met betrekking tot de meeste onderwerpen, maar uiteindelijk bleek Siri toch beter te zijn in het uitvoeren van opdrachten op de smartphone. Denk hierbij bijvoorbeeld plegen van telefoontjes of het versturen van berichten. Alexa bleek hier het slechts in te zijn, maar komt doorgaans op nummer één uit als het gaat om apparaten in je smarthome besturen.

Zo blijkt weer dat alle assistenten hun eigen krachten hebben. Voor allemaal geldt echter dat ze de afgelopen paar jaren wel een stuk beter zijn geworden in het beantwoorden van vragen en uitvoeren van taakjes. Vooral Alexa is vergeleken met vorig jaar een stuk adequater geworden als het gaat om vragen beantwoorden. Binnenkort giet Amazon de assistent overigens in een nieuw premium jasje en zouden we van het bedrijf zelfs ook een huisrobot krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Reageer op artikel:
Google Assistant beantwoordt nog steeds als beste je brandende vragen
Sluiten