Tech 8 mei 2018 Ilona Braam

Dit zijn alle nieuwe features van Google Assistant

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vandaag Google’s jaarlijkse I/O ontwikkelaarsconferentie is begonnen. Misschien dat het je inderdaad is ontgaan, maar het zal je vast wel zijn opgevallen dat er opeens heel veel nieuws is met betrekking tot Google. De komende weken staan er ook spannende dingen gepland, waarvan één is dat Google Assistant je nog beter gaat helpen. Binnenkort kan hij naast vragen beantwoorden en liedjes opzetten ook telefoongesprekken voor je voeren.

Telefoontjes naar de salon

We weten dat Google Assistant online van alles voor je kan regelen, maar wat als iets niet online valt te regelen? Soms moet je nu eenmaal je telefoon erbij pakken en daadwerkelijk iemand bellen om iets gedaan te krijgen. Gelukkig zal Google Assistant in de toekomst gewoon telefoontjes voor je kunnen plegen en bijvoorbeeld een afspraak voor je kunnen maken bij de kapper. Tijdens de presentatie werden de kunsten van Google Assistant tentoongesteld. Nadat de assistent instructies had gekregen over wanneer de afspraak gepland moest worden, ging hij aan de slag en deed het behoorlijk goed. Het gesprek klonk natuurlijk en de assistent wist er zelfs een “hmmm” tussen te gooien toen gevraagd werd of hij even kon wachten.

Google Assistant krijgt het lastiger bij restaurant

In een tweede demonstratie werd gebeld naar een restaurant om een reservering te maken. Dit ging wat minder soepel, hoewel de assistent wel goed wist te reageren op de verschillende misverstanden. Hij vroeg bijvoorbeeld om een reservering te maken op de zevende, waarop werd gevraagd of de reservering voor zeven personen was. Google Assistant bleef echter rustig en verbeterde de medewerker met het antwoord dat de reservering voor vier personen was. Uiteindelijk werd echter niks gereserveerd en was de conclusie dat ze op de zevende gewoon langs konden komen omdat het niet druk zou zijn.

Google Assistant

Het leven wordt steeds luier

Sundar Pichai, die op het podium straalde, gaf aan dat ze nog bezig zijn met het tweaken van de belfunctie, welke gepowered wordt door de nieuwe Google Duplex technologie. Het bedrijf zou al jaren bezig zijn met deze technologie en is nog steeds bezig met de ontwikkeling. Het is de bedoeling dat het Google Duplex systeem geavanceerde gesprekken kan voeren en het grootste deel van zijn taken helemaal zelf kan afhandelen, zonder menselijke inmenging. Wel heeft het Duplex systeem door wanneer iets niet lukt en roept het dan maar een mens erbij.

Sundar Pichai

Binnenkort zou Google de tech als een soort experiment alvast uitrollen om de feature in het echte leven in te zetten. Wat we tot nu toe hebben gezien zag er indrukwekkend uit. Tijdens de demonstraties leek de mensen aan de andere kant van de lijn niet door te hebben dat ze met een AI aan het babbelen waren. De wereld lijkt sneller dan ooit overspoeld te worden door kunstmatige intelligentie. Eerder kondigde Google al aan dat zijn assistent nu door meer dan 5.000 apparaten wordt ondersteund, waar dat aan het begin van het jaar maar 1.500 was.

Daarnaast heeft Google ook al bevestigd dat Google Home dit jaar eindelijk ook naar Nederland komt en dat we ons de komende paar maanden kunnen verheugen op Google Assistant in het Nederlands op zowel Android als iOS. Het belooft dus wat te worden dit jaar met Google en Google Home lijkt nu weer toch interessanter dan de Echo, waar je nog steeds Engels of Duits tegen moet praten.

 

Engadget

Reageer op artikel:
Dit zijn alle nieuwe features van Google Assistant
Sluiten