Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 jan 2019

Google Assistant mogelijk ook voorzien van gezichtsherkenning

Sinds Google Home ook in Nederland beschikbaar is, behoort Google Assistant ook in ons land tot een van de best functionerende assistenten. De technologie is uiteraard nog in verbetering, maar lijkt steeds dichter bij perfectie te komen. Hierdoor lijkt de assistent klaar te zijn voor de volgende stap, wat betekent dat het straks ook je gezicht kan herkennen. 

Google Assistent mogelijk voorzien van gezichtsherkenning

Website Android Police meldt een nieuwe functie voor Google Assistant. Volgens het bericht is het straks niet meer alleen mogelijk om de gebruiker de identificeren via Voice Match, maar ook door Face Match. Uiteraard laat de naam het al zien: het betekent dat de slimme assistent straks ook over gezichtsherkenning beschikt. Dit wordt duidelijk door een serie codes waar de website achter is gekomen.
Helaas zijn er op dit moment nog niet veel details beschikbaar over Face Match. Steker nog: alleen de naam van de feature is bekend. De logische aanname is dat Google Assistant de gebruiker straks niet alleen maar herkent via de stem, maar ook via het gezicht. Op dit moment wordt je stem gebruikt als verificatiemiddel, voor Google Home bijvoorbeeld, om de afspraken uit je agenda voor te lezen. In de code van de meest recente Google App beta komen we erachter dat het zomaar mogelijk zou zijn om, door middel van gezichtsherkenning, meerdere apparaten te ontgrendelen met de slimme assistent.
Google Assistant Samsung
Mocht de functie zijn weg vinden naar de gebruiker, zal deze alleen beschikbaar zijn smartphones en tablets. Google Home is een van de meest gebruikte apparaten op het gebied van Google Assistant, maar beschikt uiteraard niet over een camera. Mocht Google Face Match uit willen rollen op een zo breed mogelijke spectrum, zal de producent dus met een nieuwe variant van de Google Home moeten komen.
Of Face Match er daadwerkelijk gaat komen is op dit moment niet bekend. Dat Google bezig is met het concept staat inmiddels wel vast.
Reageer op artikel:
Google Assistant mogelijk ook voorzien van gezichtsherkenning
Sluiten