Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant helpt je met videobellen via Whatsapp

Whatsapp is en blijft de populairste app wanneer het aankomt op het versturen van berichten. Als je in complete groepsapps zit, dan word je waarschijnlijk ondergespamd en doe je er verstandig aan om conversaties te muten. Maar je kunt natuurlijk ook bellen en zelfs videobellen via de service. Mocht je daarbij geen zin hebben om handmatig je contactpersoon op te zoeken en die persoon te bellen, dan kun je vanaf nu ook gebruik maken van Google Assistant.

Google Assistant ondersteunt Whatsapp

Je kon Google Assistant al gebruiken om tegen je Android-smartphone te praten en te zeggen dat je iemand wilde bellen. In dat geval maak je gebruik van de ‘normale’ manier van iemand bellen. En wanneer je wilde videobellen, dan ging dat min of meer automatisch via Hangouts en Duo. Maar omdat we met zijn allen massaal gebruik maken van Whatsapp, is dat misschien wel de meer voor de handliggende tool om mee te bellen. En dat kan dus binnenkort. Het enige wat je moet doen is je Google Assistance activeren en dan zeggen ‘Hey Google, WhatsApp video John’. En dan bij John natuurlijk de persoon die je daadwerkelijk wil videobellen.

Google Assistant Whatsapp
Whatsapp op Samsung-device (Afbeelding: Christian Wiediger)

Het is nog niet bekend wanneer de functie daadwerkelijk wordt toegevoegd. Google heeft de aankondiging gedaan op de IFA 2019 en op het moment van schrijven was het nog niet beschikbaar. De kans is echter groot dat het niet al te veel tijd gaat kosten voordat het daadwerkelijk wordt toegevoegd en je op die manier makkelijker je vrienden kunt videobellen. En dat is nog altijd fijner dan van die mensen die complete audioberichten van twee minuten inspreken en je dan maar moet zien waar het belangrijke stuk in de boodschap zit.

Wil je meer lezen over alles dat met Whatsapp te maken heeft? Dan kun je hier onze overzichtspagina vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistant helpt je met videobellen via Whatsapp
Sluiten