Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant krijgt speciaal plekje op je smartphone

Door de komst van Google Home behoort Google Assistant anno 2019 tot de meest gebruikte, en best presterende, slimme assistenten van de markt. Uiteraard is de slimme hulp ook op een groot aantal Android-smartphones te vinden. Maar waar Google Assistant eerder alleen digitaal te bereiken was, komt er op een groot aantal smartphones nu ook een fysieke knop. 

Fysieke Google Assistant knop voor smartphones

Het Mobile World Congress is op dit moment in volle gang Barcelona. Smartphone-producenten tonen de laatste ontwikkelingen van de markt en wat dat betreft kan een bedrijf als Google uiteraard niet ontbreken. Gisteravond maakte de producent zijn plannen voor 2019 bekend, waardoor we weten wat het dit jaar van plan is met het Android besturingssysteem. Google onthulde dat het druk bezig is met verschillende samenwerkingen, om de AI mogelijkheden voor smartphones dit jaar flink uit te breiden. Het directe resultaat? Een fysieke Google Assistant knop voor een aantal grote smartphone-merken.

LG is een van de bedrijven die de fysieke Google Assistant knop al op smartphones heeft toegepast. Dit doet de producent bijvoorbeeld op het nieuwe LG G8 ThinQ vlaggenschip om gebruikers sneller, en makkelijker, gebruik te laten maken van de slimme assistent. Uiteraard laat de producent het hier niet bij en komt het op meer toestellen met een fysieke knop. Zo worden de LG Q60, LG K50 en LG K40 er ook van voorzien.

LG G8 thinQ

Naast LG komen ook Nokia en Xiaomi met de nieuwe feature op hun toestellen. Die eerste producent implementeert de knop in de Nokia 3.2 en de Nokia 4.2. In het geval van Xiaomi zal de gloednieuwe Mi Mix 3 5G en de Mi 9 voorzien zijn van de Google Assistant knop. Google is ook van plan om TCL en Vivo smartphones te voorzien van de knop, maar dat zal later dit jaar pas gaan gebeuren.

Uiteraard zal het voor Google niet alleen bij deze smartphones gaan blijven. De producent maakt bekend dat het rekent op zo’n 100 miljoen smartphones met de knop, voor het einde van 2019. Dat Google in de fysieke knop gelooft mag, met dit ambitieuze doel, meer dan duidelijk zijn.

Benieuwd naar de LG G8 ThinQ? Check dan onze preview in onderstaande video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistant krijgt speciaal plekje op je smartphone
Sluiten