Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 mei 2018

Google Assistant verhuist naar meer dan drie keer zoveel apparaten

Een van de nadelen van Google Home ten opzichte van Amazon’s Echo speaker was altijd dat Google Home veel minder apparaten van derden ondersteunt. Google lijkt er genoeg van te hebben dat zoiets gezegd kan worden en heeft daar eindelijk iets aan gedaan. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat Google Assistant een mijlpaal heeft bereikt en nu meer dan drie keer zoveel smarthome apparaten kan besturen als aan het begin van het jaar.

Meer dan 5.000 apparaten

Aan het begin van het jaar waren er zo’n 1.500 smarthome apparaten, die je kon beheren met Google Assistant. Op zich heb je daarmee behoorlijk wat keuze, maar veel apparaten zaten daar alsnog niet tussen.

En als je die niet kan laten samenwerken met je andere apparaten, is het makkelijker om dan maar voor Alexa te gaan. Vanaf nu werkt Google’s virtuele assistent echter met meer dan 5.000 apparaten.

Google Assistant

Google Assistant en Xiaomi lampen

Liefhebbers van Xiaomi zullen blij zijn te weten dat de slimme lampen van het Chinese bedrijf nu ook luisteren naar Google Assistant. Op verlichtingsgebied doen verder ook de lampen van ADT mee.

Daarnaast kun je de assistent voortaan ook gebruiken in combinatie met de luchtontvochtigers en airconditioners van HiSense, de lamellen van Hunter Douglas en de nieuwe huishoudelijke apparaten van LG.

Xiaomi slimme lamp

Makkelijkere beveiliging en media ervaring

Op beveiligingsgebied gaat de assistent afgezien van de Nest producten, ook zijn best doen met de slimme deuren en sloten van August en Schlage, de beveiligingscamera’s van Panasonic en Arlo en beveiligingssystemen van ADT, First Alert en Vivint Smart Home.

Om je entertainment ervaring helemaal af te maken wordt ook DISH Hopper DVR aan de lijst toegevoegd en wordt het makkelijker om je mediabestanden met de Logitech Harmony hub te besturen.

Dat ene puntje van ondersteunde apparaten is Google dus aan het aanpakken, maar natuurlijk zijn er nog wel meer verschillen tussen Google Home en de Echo. Dit zijn bijvoorbeeld de vijf redenen om wel of juist niet voor de Google Home of Amazon Echo te gaan.

Android Central

Reageer op artikel:
Google Assistant verhuist naar meer dan drie keer zoveel apparaten
Sluiten