Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 20 sep 2017

Ontbytes: Google zoekt Nederlandse persoonlijkheid achter Google Assistant, Twitter’s nieuwe functie en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer de zoektocht naar de Nederlandse persoonlijkheid achter Google Assistant.

Google zoekt tekstschrijver voor Nederlandse Google Assistent

Google is op zoek naar een Nederlandse tekstschrijver voor Google Assistant. Het bedrijf werkt namelijk (eindelijk) aan een Nederlandse versie van de spraakassistent. De tekstschrijver waar Google naar op zoek is moet de spraakassistent persoonlijkheid gaan geven.

Google Assistant werd in 2016 aangekondigd en was in eerste instantie alleen in Engelssprekende markten beschikbaar. Op dit moment is de assistent ook op Nederlandse Android-toestellen met recente Android-versie te gebruiken, alleen dan nog wel in het Engels, Frans, Duits, Portugees of Japans. De vacature voor nieuwe ‘stem’ achter de Google Assistant staat dus open.

Twitter verzamelt meest gedeelde verhalen door je netwerk

Twitter heeft gisteren een nieuwe tool gelanceerd die de meest gedeelde verhalen door mensen in je netwerk verzamelt. De nieuwe tool ‘Popular Articles’ heeft wat weg van Nuzzel, een tool die veel journalisten gebruiken om het populairste nieuws in beeld te brengen.

De tool is overal ter wereld voor zowel Android als iOS beschikbaar. In Popular Articles is een lijstje te zien met de verhalen die het meest buzz creëren in je netwerk. Ook laat het links zien naar artikelen die populair zijn in de locatie waar je bent. Nog niet iedereen heeft door dat deze feed wordt gebaseerd op je eigen Netwerk, zo ook deze fanboy/girl..

Snelste 4G in Nederland komt van T-Mobile

T-Mobile biedt de beste 4G-verbindingen in Nederland aan. Vodafone en Tele2 tonen vergelijkbare verbindingen en zijn dus zeker goede concurrenten. Dit is gebleken ui een onderzoek van OpenSignal onder meer dan 19.000 apparaten in Nederland.

T-Mobile heeft volgens het onderzoek de snelste gemiddelde downloadsnelheid op 4G en heeft de provider ook de minste vertraging in het netwerk.

Google Assistant

Snackbyte: een wel heel slimme bril

Een groep onderzoekers heeft een prototype van een slimme bril gemaakt waarmee je je computer of smartphone kunt besturen door je neus aan te raken. Een video pauzeren of een liedje overslaan; het kan allemaal door een beetje aan je neus zitten. Hoe dat er uit ziet? Check de video!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Google zoekt Nederlandse persoonlijkheid achter Google Assistant, Twitter’s nieuwe functie en meer
Sluiten