Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 30 nov 2018

Google Assistant helpt je voortaan om beleefder te worden

Als je een beetje teveel naar science fiction films en series hebt gekeken, ben je waarschijnlijk altijd al aardig tegen je virtuele assistenten voor het geval ze op een gegeven moment misschien toch de wereld overnemen. De meeste mensen zijn echter gewend om commando’s naar de virtuele wezentjes te blaffen en Google lijkt dat achteraf toch niet zo’n geweldige ontwikkeling te vinden. Met het oog op de aankomende feestdagen met vrienden en familieleden gaat Google Assistant je daarom voortaan belonen als je beleefd bent.

Pretty Please Google Assistant

Dat doet de slimme assistent met een kersverse “Pretty Please” feature. In een blogpost laat Google weten dat als je voortaan “alsjeblieft” en “dank je wel” gebruikt, de assistent je vaak zal belonen met een leuke reactie. Als je bijvoorbeeld in plaats van “Hey Google, doe het licht aan” gaat voor “Hey Google, zou je alsjeblieft het licht aan kunnen doen”, zou je iets kunnen verwachten als “Dank je wel dat je het zo aardig vraagt”.Er zit wel wat in de achterliggende gedachte en als je kinderen hebt, wil je natuurlijk ook niet dat ze al opdrachten blaffend opgroeien. Met een virtuele assistent werkt dat (voorlopig nog) prima, maar in de echte wereld wordt het je zeker niet in dank afgenomen.

Google Assistant Pretty Please

Bellen met de kerstman

Naast de Pretty Please feature heeft Google nog verschillende andere features geïntroduceerd om je te helpen de feestdagen te overleven. Zo kan de assistent je onder andere helpen met het maken en bijhouden van je cadeaulijstjes, zijn er nieuwe kerstverhaaltjes verschenen en helpt Google Assistant je zelfs met het bellen van een rappende kerstman.

Naast aardig zijn voor je medemens hoort bij kerst natuurlijk ook het kijken van heerlijke kerstfilms. Mocht je nog niet weten wat je dit jaar gaat kijken, hebben we een lijst van 11 films voor je om de koude winterdagen door te komen.

Google

Reageer op artikel:
Google Assistant helpt je voortaan om beleefder te worden
Sluiten