Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 7 dec 2018

Gaat Google Assistant binnenkort je radio compleet vervangen?

Generaties lang heeft de radio onze woonkamers weten te vullen met muziek en nieuws. Maar als het aan Google ligt komt daar, met Google Assistant, snel verandering in. Binnenkort is het mogelijk om een audio nieuws playlist op te laten lezen door de slimme assistent, waardoor je ten alle tijden op de hoogte bent. Een feature die voor sommige gebruikers nu al beschikbaar is. 

Altijd op de hoogte

Terwijl we tientallen jaren lang het nieuws vanaf de radio opgelezen krijgen door een nieuwslezer, lijkt dit anno 2018 een beetje achterhaald te zijn. Waar we vroeger dagelijks de krant in de bus kregen, lezen we tegenwoordig op elk gewenst moment het nieuws op onze smartphone. Een wisseling van de wacht welke ook op het gebied van radio plaats zal vinden. Google Assistant neemt binnenkort de functie aan van jou persoonlijke nieuwslezer.

Door middel van een gepersonaliseerde audio nieuws playlist gaat Google Assistant binnenkort, op elk gewenst moment, het nieuws voor je oplezen. De playlist wordt samengesteld op het moment dat je hem aanvraagt en geeft je vervolgens een snelle briefing over grote verhalen, en kleine updates, die jou het meeste aangaan. Interesse in lange nieuwsverhalen die tussen de twee en vijftien minuten duren? Dan kan je deze gewoon aanvragen. Verhalen die langer zijn dan die vijftien minuten zijn overigens een uitzondering.

Google Home

Google vervangt (niet) je radio

Google zelf vergelijkt de nieuwe feature met radio die ten alle tijden voor je klaar staat om het nieuws op te lezen. De berichten worden op dit moment onder andere mogelijk gemaakt door The Associated Press, South China Morning Post en The Hollywood Reporter. De verwachting is dat er binnenkort meer titels aan toegevoegd worden.

Maar de grote vraag is natuurlijk of het daadwerkelijk de radio vervangt. In deze fase van de feature is het nog niet mogelijk om muziek of advertenties tussen het nieuws door te spelen. Hierdoor vallen twee kenmerkende features van radio direct af. Wel is het mogelijk om je Spotify playlist af te laten spelen en het nieuws tussendoor op te laten lezen. Hierdoor krijg je toch die radio vibe, maar is de originele radio niet direct vervangen.

Google Home Mini

De nieuwe feature is op dit moment voor een handjevol gebruikers uit Amerika beschikbaar, maar zal binnenkort breder uit gaan rollen. Of het ook in Nederland, en in het Nederlands, beschikbaar gaat zijn is op dit moment niet bekend.

Reageer op artikel:
Gaat Google Assistant binnenkort je radio compleet vervangen?
Sluiten