Gadgets 9 jan 2019 Noah Korevaar

Google Assistant komt ook naar oudere Sonos speakers

Sonos ondersteunt al een tijdje Amazons Alexa op zijn slimme speakers, waaronder de Sonos One. De ondersteuning voor Google Assistant bleef echter (te lang) achter. Eind vorig jaar kwam ook nog eens het nieuws dat die ondersteuning nogmaals werd uitgesteld, terwijl de concurrentie links en rechts wel de slimme assistent ondersteunde.

Sonos en Google Assistant

Gelukkig heeft Google zelf nu goed nieuws. Tijdens CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs, bevestigde de zoekgigant dat Google Assistant naar Sonos-producten komt. Nu horen we je al denken: “Maar dat wisten we toch al lang?”

Klopt, maar Google houdt het niet bij de nieuwere Sonos One en Sonos Beam. De complexe virtuele assistent komt namelijk ook naar oudere Sonos speakers. Modellen die uitkwamen voor de hele hype rondom slimme speakers begon dus.

Dat is zeer goed nieuws voor consumenten die reeds hebben geïnvesteerd in het ecosysteem van de audiogigant, maar wel aan de slag willen met slimme speakers. Denk aan het aanzetten van je favoriete album door de naam te noemen, of het vragen naar het weer van morgen.

Deze zet past in het bredere plaatje van Sonos, een merk dat liever zijn productlijn uitbreidt dan dat het continu consumenten verplicht een nieuwere versie van hetzelfde product te kopen. Ook is het een mooie goedmaker na het slechte nieuws van een paar maanden geleden. Want vergis je niet: twee jaar geleden beloofde Sonos al dat Google Assistant naar zijn speakers zou komen.

Zowel voor de nieuwere speakers als de oudere modellen geldt dat het nog niet duidelijk is wanneer je de assistent kunt verwachten. Tot dan zul je het bij Alexa moeten houden, hier lees je hoe.

Reageer op artikel:
Google Assistant komt ook naar oudere Sonos speakers
Sluiten